Jokićeva "laganica", rasturili Kavse. Luka je majstor, noć kada su pljuštale trojke!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 11.02.2021.
08:11
Izvor: Sportske.net

Dva tima srušila klupske rekorde, laka pobeda Denvera, Dončić opet tukao Atlantu, Lejkersi dobili novi produžetak!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Lejkerse je teško pobediti, to nije novost, ali izgleda da šampion nikada nije sit, bore se za svaku pobedu, treći put u nizu su morali da igraju produžetak i treći put su dobili. Lebron je pogodio trojku za produžetak, a onda odigrao sjajnu odbranu u odlučujućem napadu u dodatnih pet minuta, na kraju Oklahoma je opet tesno izgubila. Lebron je meč završio sa 25 poena, 7 asistencija, 6 skokova, Harel dodao 20, Šreder 19, uz 7 skokova. Oklahoma je bila bez Džildžes-Aleksandera, Lejkersi bez Dejvisa...

Tandem Buker-Pol je odigrao odličan meč, Sansi su se vratili protiv Milvokija, preživeli 47 poena Janisa Adetokumba i stigli do četvrte pobede u nizu. U tesnoj poslednjoj četvrtini, dvojica najboljih igrača Sansa su iskombinovala 15 poena, a Janis je promašio šut za pobedu, pa je i pored fantastične igre bio tragičar.

Denver je razneo Klivlend, Pol Milsap je sebi poklonio 22 poena na 36. rođendan. Igrači iz drugog plana su dobili šansu jer je prednost rasla tokom meča, bila +34 u trećem periodu, pa je jasno zbog čega je Meloun povukao startere, među njima i Jokića. Srbin nije forsirao, ali nije propustio i novi dabl-dabl, i dalje traje serija od početka sezone, završio je sa 12 poena i isto toliko asistencija, imao je i 6 skokova, uz samo dva promašaja iz igre.
Čikago je zasuo Pelikanse trojkama, dali su ih 25, rekord franšize, Lavin je ubacio devet za ukupno 46 poena, Kobi Vajt je dodao osam trojki, 30 poena, prema statističkim podacima bekovi Bulsa su postali prvi tandem u istoriji NBA koji je pojedinačno u jednoj utakmici dao 8+ trojki.

I Memfis je srušio rekord sa 23 postignute trojke, Kajl Anderson je dao šest, ukupno 27 poena, pa su Hornetsi prekinuli niz od četiri poraza, žrtva je bio Šarlot u čijim redovima je odličan bio Rozije sa 34 poena, LaMelo Bol je postigao upola manje...

Karl Entoni Tauns se vratio u ekipu Minesote, ali nije pomogao sa 18 poema i 10 skokova protiv Klipersa. Kavaj Leonard je brojao do 36, najviše ove sezone, Lu Vilijams sa klupe dodao 27, pa su gosti okrenuli rezultat u nastavku.

Bruklin je odigrao odličnu odbranu, na drugoj strani je posao završio Kajri sa 35 poena, pa su se Netsi iskupili za poraz u Detroitu. Spustili su Indijanu na 94 poena, na poluvremenu je bilo +32, jasno povratka za Pejserse nije bilo, iako su na kraju poraz učinili podnošljivim. Irving je ubacio svih 17 pokušaja sa linije slobodnih bacanja. Indijana je inače u prvom poluvremenu postigla 30 koševa.

Luka Dončić je vodio Dalas do pobede posle preokreta protiv Atlante. U sudaru sa Jangom, Slovenac je završio sa 28 poena, 10 skokova, 10 asistencija, pa je ovo druga pobeda Mavsa nad Atlantom u sedam dana, počistili su ih ove sezone. Poslednji šut, pošto se Jang našao na zemlji, nije sviran faul, bio je u rukama Danila Galinarija do koga se odbila lopta i koji je promašio. Jang je završio sa 25 poena, 15 skokova.
Bobi Marjanović bez šanse.

Toronto je rasturio slabi Vašington, sedmorica Reptorsa su u američkoj prestonici bila dvocifrena, pogodili su 19 trojki, Kanađani su trojke šutirali blizu 60%. Reptorsi dižu glavu nakon lošeg starta, 4-1 su na turneji i sada su samo pobedu ispod 50%, igraju inače kao domaćini u Tampi zbog korone, jer ne mogu da prelaze granicu. Zaustavili su vodećeg strelca lige Bredlija Bila na 24 poena, Vestbuk je dodao 23, od toga 19 u nastavku, ali Vizardsi su nastavili očajan niz, protiv Toronta su izgubili osam mečeva zaredom, četiri kod kuće.

Rezultati:

Vašington - Toronto 115:137
Dalas - Atlanta 118:117
Bruklin - Indijana 104:94
Memfis - Šarlot 130:114 Minesota - LA Klipersi 112:119
Čikago - Nju Orleans 129:116
Denver - Klivlend 133:95
Feniks - Milvoki 125:124
LA Lejkers - Oklahoma 114:113 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke