Jovanović pred turnir u Nišu: "Kup u nezgodnom trenutku, nemamo pravo na grešku"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 16.02.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje u četvrtak u Nišu, a Mega će od 21 čas igrati protiv Zlatibora.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da takmičenje u Kupu Radivoja Koraća za njegovu ekipu dolazi u nezgodnom trenutku, ali da će u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Zlatibora biti spremna i koncentrisana kako bi odigrala najbolje što može.

"Kup je najmasovnije takmičenje, ali za osam ekipa koja se pojave tamo, pored toga što je lepo, jako je i zahtevno. Kup nam ne dolazi u najboljem trenutku, pre svega zato što smo izašli iz mini serije regularnih i zaostalih utakmica ABA liga, kada smo za sedam dana odigrali tri meča. To je bio prevelik napor i posle dva dana spremanja u Beogradu, sada u Nišu igramo utakmicu u četvrtfinalu. Bez obzira na to, pokušaćemo što bolje da se spremimo", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje u četvrtak u Nišu, a Mega će od 21 čas igrati protiv Zlatibora. Od 18 časova počinje duel Crvene zvezde i Radničkog, a pobednici ta dva četvrtfinala igraće u subotu od 17 časova u polufinalu.

Jovanović je rekao da je zadovoljan što se Kup ponovo igra u Nišu pošto je taj grad bio dobar organizator, kao i da u takvoj vrsti takmičenja nema pravo na grešku, pošto sve ekipe vide svoju šansu.

"Izuzetno poštujem tim Zlatibora, opština Čajetina mnogo ulaže poslednjih nekoliko godina u košarku i to se vidi i po zapaženim rezultatima u KLS. Ekipa je sastavljena od iskusnih srpskih igrača, koji su prethodno igrali ABA ligu i u inostranstvu. Sve to zahteva od nas maksimalnu koncentraciju i spremnost da se utakmica odigra na najvišem energetskom nivou", dodao je trener beogradske ekipe.

Za Megu će na turniru igrati 12 igrača: Luka Cerovina, Mladen Vujić, Samson Ružencev, Nikola Jović, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Nikola Kočović, Dejšon Smit, Karlo Matković, Nikola Djurišić, Boriša Simanić i Mihailo Mušikić.

Kapiten Mege Luka Cerovina rekao je da su u Kupu iznenađenja uvek moguća zbog čega je ekipa koncentrisana samo na narednu utakmicu.

"Zlatibor je kvalitetan tim i potrebno je da u tu utakmicu udjemo maksimalno koncentrisani i uz pravu energiju. U Kupu nemate prostora za ispravljanje grešaka i mi toga moramo biti svesni. Poslednje dve utakmice u ABA ligi nismo odigrali na potrebnom nivou, ali verujem da smo izvukli pouke", naveo je on.

Mega je četiri puta igrala u finalu Kupa Radivoja Koraća i osvojila trofej 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke