Jovanović zadovoljan pojačanjima iz Zvezde, ali će im ipak trebati vremena

Autor: Beta Beta
petak 14.02.2020.
21:55
Izvor: Beta

Trener košarkaškog kluba FMP Vladimir Jovanović rekao je posle današnje pobede protiv Dinamika da je njegov tim od početka do kraja kontrolisao četvrtfinalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

"Znali smo da je Dinamik dobra, mlada ekipa koja može da bude jako nezgodna ukoliko se ne shvati na pravi način. Mislim da smo dominirali u skoku što i statistika pokazuje i tu smo napravili najveću prednost", istakao je Jovanović na konferenciji za novinare.

FMP se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je u Nišu pobedio Dinamik sa 98:73.

Jovanović je dodao da je u igri njegovog tima bilo stvari koje nisu bile dobre.

"Verovatno je to i normalno s obzirom da imamo dva nova igrača koja nisu imala vremena da se naviknu na neke ofanzivne i defanzivne zadatke. Nadam se da će već sutra biti bolje", naveo je Jovanović.

On je rekao da su Filip Čović i Ognjen Kuzmić samim dolaskom doneli veliki kvalitet.

"To su evroligaški igrači koji mogu da prenesu znanje i daju dobar primer na terenu. Zadovoljni su što su u FMP-u. Nisu u najboljoj takmičarskoj formi, ali se nadamo, kako vreme bude odmicalo, da će biti zaista pravi", rekao je Jovanović.

Igrač FMP-a Okben Ulubaj rekao je da se njegova ekipa dobro pripremila za utakmicu sa Dinamikom i da je najbitnija pobeda.

Trener Dinamika Stevan Mijović rekao je da je zadovoljan sa 25 minuta igre dok je njegov tim još imao snage i koncentracije, posle čega je igra pala.

"Iz ovog ćemo sigurno izvući neko lepo iskustvo. Pre svega smo želeli da naši mladi igrači imaju priliku da vide kako izgleda kada se takmiče kvalitetnim timom", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, zadatak Dinamika  je da se što bolje pripremi za utakmice u KLS i ABA 2 ligu.

Košarkaš Dinamika Miloš Glišić rekao je da je njegov tim izdržao poluvreme i malo treće četvrtine, ali da je potom došao do izražaja kvalitet FMP-a i da njegova ekipa treba da izvuče pouke za nastavak sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke