Jović: "Da odradimo svoj deo posla pa kako bude"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.09.2017.
18:13
Izvor: Sportske.net

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović kazao je da "Orlovi" treba do kraja da odrade svoj deo posla i da onda mirno čekaju rasplet u Grupi D.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Velike Britanije u okviru 4. kola Grupe D i tako ostala u trci za prvo mesto na tabeli.

"Rezultat možda ne pokazuje pravu sliku Velike Britanije koja igra izvanredno i znali smo šta nas čeka. Uspeli smo da iskontrolišemo njihovu tranziciju i šuteve za tri i da u napadu spuštamo što više dole kako bismo iskoristili naše visoke igrače. Protok lopte je bio dobar, popravili smo to u odnosu na meč sa Rusijom i to je bilo nešto što nam je falilo. Zaslužena pobeda, sutra je odmor i spremamo se za Belgiju", rekao je posle utakmice Stefan Jović.

Usled današnjeg trijumfa Letonije nad Rusijom naš nacionalni tim ostao je u igri da takmičenje po grupama završi na prvom mestu na tabeli ali će se to dogoditi samo ako Letonci dobiju i Tursku a "Orlovi" potvrde epitet favorita u meču sa Belgijom.

"Iskreno, tek sada sam čuo od novinara da smo u igri da budemo prvi ukoliko Letonija dobije Tursku. Moramo mi da dobijemo Belgiju da bismo čekali takav rasplet. Mislim da prvenstveno treba da se bavimo sobom i da u meču sa Belgijom odradimo svoj deo posla pa posle kako bude", poručio je Jović.

Jedna od bitnih karakteristika današnje utakmice sa Velikom Britanijom bilo je to što je selektor Đorđević koristio sve igrače iz protokola.

"Mnogo je bitno zbog ostalih igrača koji nisu dobijali šansu jer je svako od njih ovde bitan. Bez obzira na to da li neko ima loš dan, svaku utakmicu bi trebalo da igramo sa 11, 12 igrača jer je čvrsta odbrana nešto na čemu baziramo svoju igru a zato je potrebno da igra čitava ekipa", zaključio je Jović.

Poslednju utakmicu u Grupi D Srbija igra u četvrtak od 16.15 po srednjeevropskom vremenu, a protivnik "Orlova" će biti selekcija Belgije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke