Jugoistok - U distriktu se igra najbolja košarka?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.10.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Ova divizija nema baš mnogo toga da ponudi, osim Vizardsa koji žele i mogu mnogo. Majami je čekao Batlera, Šarlot ima Kembu, Orlando u večitoj tranziciji, Atlanta je najgori tim lige...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Ovo je čini se bitka za divizijsku titulu između Vizardsa i Majamija, prvi deluju bolje, ako Hit u međuvremenu ne dovede Batlera (izgleda da je otpalo), Šarlot visi o Kembi Vokeru, sa njim čak ni plej of ne deluje kao nemoguća misija.

Orlando je u novoj godini prestrojavanja, pokušaće sa prilogom teoriji košarke, da igra NBA bez ozbiljnih bekova, a na Atlantu ne treba trošiti reči, možda i najgori tim lige.



VAŠINGTON

Verovatno najbolji tim u diviziji, ali se ovde ništa značajno neće promeniti, kada su u pitanju prošle sezone. Ok, ako Džon Vol izbegne povrede, u tandemu sa Bredlijem Bilom, to je verovatno najbolji par bekova na Istoku. Nisu imali novca da dovedu neku super zvezdu, pa mnogi veruju da će ova sezona biti nalik na prethodne. Tim iz prestonice bi trebalo da se nađe u plej ofu, možda bude u top 4, prođe u polufinalu i tu je kraj. Kada ih stavite na vagu sa recimo Bostonom, Torontom i Filadelfijom, čini se da su za klasu ispod.


Dzon Vol Brendon Dzenings

Sad neko će se odmah pozvati na Dvajta Hauarda koji bi trebalo da bude apgrejd u odnosu na Marsina Gortata, ali njegov ego je takav da bi mogao da donese više štete svlačionici nego koristi. Nikad se ne zna, odigra jednu sezonu dobro, pa ga onda nema nigde, stigao je i Ostin Rivers, ni on nije baš omiljeni saigrač.

Imaju potencijal, najbržeg čoveka u ligi, ne zaboravimo ni da je Oto Porter izrastao u odličnog igrača, verovatno bi mogli da dodatno poboljšaju procenat trojki, sa Hauardom u reketu, tu bi mogli da bude dosta otvorenih šuteva.

Ono što je problem sa timom iz prestonice, oni su dobri, ali ne dovoljno dobri za velike stvari, plus nemaju dovoljnu dubinu klupe u poređenju sa rivalima. Više manje sezona kao i prethodne, borba za divizijsku titulu i neupitan plej of, sve preko toga je bonus.

MAJAMI

Nisu nešto posebno menjali, dok ovo pišem, ne znam šta će se desiti sa Džimijem Batlerom koji je u jednom trenutku izgledao kao siguran putnik za Floridu, ako Hit ostane sa ovakvim timom, ni tu neće biti promena.

Dobili su 44 utakmice prošle sezone, ali čini se da su se neki rivali pojačali, pa niko ne garantuje doigravanje, mada su među timovima od kojih se to očekuje.

Dragic Dzordan Klipersi Majami

Sa druge strane, ja sam tradicionalno sumnjičav kada su oni u pitanju i prečesto grešim u procenama ovog tima.

Dragić i Vajtsajd nisu dovoljni, iako tu ima jop dobrih igrača poput Vinsloua i Diona Vejtersa, kao i zanimljivog potencijala u Bam Adebaju, to je u slučaju dobre sezone dovoljno možda za plej of i lako ispadanje u prvoj rundi. Ne slažem se sa procenama da klupa nije dovoljno dobra, podsetimo se da Ričardson, Olinjuk donose dosta iskustva, ali sa druge strane, ovde nema superstara, niti igrača sposobnog da nosi tim na leđima.

Na sreću, neki timovi poput Klivlenda, nisu više konkurentni, ako su prošle godine bili šesti, tu bi mogli da završe i ove. No, za njihove navijače posle dana slave to nije dovoljno.

ŠARLOT

Džordan nije imao milosti, Stiv Kliford je platio ceh za 34 pobede u prvenstvu, promenjen je i organizacioni deo, stigao je Mič Kupčak iz Lejkersa, novi trener Borego imaće zadatak da popravi stvari. Oteran je i Dvajt Hauard, njegovi brojevi nisu loši, ali je posledica za svlačionicu zbog "Supermenovog" ega bila devastirajuća, ako ništa, više će delovati kao tim.

Sve oči su uprte u lidera Kembu Vokera, jednog od elitnih igrača na Istoku, doveli su i Tonija Parkera kao lidera iz senke, potencijalno iznenađenje bi mogao da bude Malik Monk u svojoj sofomor sezoni, tu je i dalje Nik Batum, ali iskreno, ništa što bi impresioniralo navijače, niti im dalo neku nadu da će ova sezona biti značajno bolja.

Novi trener Borego se kalio pod Popovićem, kratko je vodio Orlando, sigurno da će dobiti priliku da gubi mečeve i da sazreva uz tim, nekako se čini da se Džordan odlučio za par tranzicionih sezona i podmlađivanje ekipe.

Rockets Hornets Basketball

To ih automatski ne diskvalifikuje iz borbe za doigravanje, na Istoku uz ovakvo odsustvo kvaliteta sa Kembom uvek imate šansu, plus ruki Bridžis bi mogao da se pokaže kao pametan potez ovog leta.

Stiče se utisak da su Hornetsi neuporedivo jači u spoljnim linijama, da Kodi Zeler i Vili Ernangomez nisu ljudi koji će nadoknaditi skokove Hauarda, da Bijombo, kada bude na parketu predstavlja igrača manje u napadu.

Sve u svemu tu negde oko desetog mesta, ništa senzacionalno ne očekujte od Hornetsa.

ORLANDO

Za sve ove godine nisam uspeo da ukapiram proces tranzicije Orlanda, osim što su upropastili mnogo igrača i pojeli vreme Nikoli Vučeviću.

I evo ih opet, prosečan tip, sa rupom na bekovskim pozicijama, nekoliko odličnih igrača poput Crnogorca, Arona Gordona, Furnijea, mnogo očekuju od teksaškog rukija Moa Bambe, nakrcali su igrače u reketu, doveli su i novog trenera Stiva Kliforda, ali je disbalans u linijama ekipe neverovatan.

Nikola Vucevic

Ponovo se priča o potencijalu, ali manje više to je mantra kroz celu deceniju, uzeli su dobre pikove na lutriji, ali tako je bilo i ranije. Uostalom ovaj tim je imao i Oladipa, pa je on sada super zvezda u Indijani, da ne pominjem još nekoliko igrača.

Džonatan Ajzak i Mo Bamba bi mogli da budu akvizicija za budućnost, ali igrati košarku bez ozbiljnih bekova baš nije lako. Di Džej Ogastin je uvek bio solidna rezerva, nema više ni Elfrida Pejtona sa onom smešnom frizurom, došao je Džerijan Grant iz Čikaga, možda ga puste u petorku da se razvija, ali to samo znači da tim opet tankuje i opet gleda u budućnost koja nikako da dođe.

Treći ili četvrti u diviziji, nebitno, teško ih je videti u plej ofu.

ATLANTA

Deset godina su bili u plej ofu, a onda su odlučili da rasture tim i počnu od nule. Prošla je bila godina nulta, 24 pobede, nema više Horforda, Tiga, Milsapa, Korvera, Džoa "Isusa" Džonsona, ali otišao je čovek oko koga su navodno gradili budućnost, Denis Šreder.

Prins

Novi kouč Lojd Pirs ima slab tim, skupljali su pikove za 2019. jasno da ne očekuju ništa, pa ne bih ni ja da vam trošim vreme sa ovim timom.

Kada dovedete Vinsa Kartera i Džeremija Lina da popunite redove, jasno je kakva su očekivanja. Tajron Prins je tu jedini ozbiljan igrač koji može da isporuči odmah, videćemo šta donosi obećanje u vidu Trae Jonga i kako će se u drugoj sezoni razvijati Kolins, ali generalno gledano, meni se čini da je ovo možda i najgora ekipa na Istoku, verovatno i u ligi.

PROGNOZA ISTOKA

Boston šampion, Filadelfija ispred Toronta, Indijana, Milvoki i Vašington sigurno u plej ofu. Za još dva mesta, Majami, Detroit, dodao bih i Klivlend, eventualno Šarlot uz veliku Kembinu sezonu. Atlanta, Čikago i Niksi bez ikakvih šansi, Netsi, Orlando bi bili iznenađenje ako budu ispod desetog mesta.

Ovde možete pročitati i najave Centralne divizije i Atlantika, u utorak na dan početka sezone, slede zapadne prognoze!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 16.10.2018
06:55

Stvarno, kad ovo procitam ova divizija je u rangu evrolige. Osim WAshingtona ostalo je cirkus.