Kakav mir, kakvo prijateljstvo - Zdovc umalo tukao igrača u Pireju!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.05.2016.
21:11
Izvor: Sportske.net

Dvorana "Mira i prijateljstva" u Pireju večeras je bila poprište verbalnog obračuna trenera i košarkaša AEK-a koji umalo nije eskalirao u fizički sukob. Olimpijakos poveo sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa poveli su sa 2:0 u polufinalnoj seriji polufinala plej-ofa grčkog šampionata, pošto su u petak veče na domaćem parketu savladali AEK rezultatom 80:67 (23:22, 21:7, 17:16, 19:22).

Aktuelni šampion Grčke prelomio je utakmicu u drugoj četvrtini koju je dobio sa 14 poena razlike, a upravo se u tom delu susreta dogodila neverovatna scena kakve ne viđamo tako često u profesionalnoj košarci.

Slovenački stručnjak Jurij Zdovc najpre je izveo iz igre Amerikanca sa gruzijskim pasošem Tajrona Grina, a kada je hteo da mu "očita bukvicu" počelo je da miriše na sukob.

Košarkaš AEK-a najpre je odbio da stane ispred trenera i istrpi kritiku, a kada je Zdovc nastavio da insistira da se Grin vrati sa klupe stvari su eskalirale. Verujemo da je Tajron Grin izgovorio nešto što nije smeo pa je Zdov krenuo da se fizički razračuna sa svojim igračem što su sprečili momci koji su bili na klupi.

Tajron Grin se do kraja meča nije vraćao na parket, a ostaje da se vidi da li je ovim ponašanjem potpisao sebi ispisnicu ili će Slovenac trpeti sankcije zbog pokušaja fizičkog kontakta sa igračem koji nije dozvoljen.

Recimo samo da je Met Lodžeski bio najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava sa 17 poena i 5 skokova, dok je srpski internacionalac Nikola Milutinov na parketu proveo 9 minuta ali nije šutirao već je samo uspeo da uhvati dve lopte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke