Kakav spektakl, 50 minuta borbe u Bolonji i Teova trojka za pobedu Virtusa!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.06.2023.
23:06
Izvor: Sportske.net

Mogao je Virtus i mnogo ranije da dođe do pobede, ali...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa italijanskog šampionata, Virtus je večeras u Bolonji posle dva produžetka savladao ekipu Armanija sa 93:89 i tako izjednačio na 2:2 u pobedama!

Tim iz Bolonje je sjajno započeo utakmicu, pre svega u odbrani i već posle prve četvrtine je vodio sa 10 poena razlike - 24:14.

U drugom i trećem kvartalu domaći su uspešno održavali stečenu prednost, da bi početkom četvrte deonice vodili i sa 17 poena razlike - 69:52!

Izgledalo je tada da će Virtus možda i rutinski dobiti ovaj meč, ali Armani od tog trenutka pravi seriju 13:0 i vraća se u igru. Virtus je uzvratio svojom serijom 7:0 za 76:65, ali je opet dozvolio gostima da uzvrate, pa Armani pravi seriju 11:0 za izjednačenje na 76:76, pa se ušlo u produžetke.

Posle dodatnih pet minuta opet nije bilo pobednika, jedni i drugi su upisali samo po četiri poena, pa se rezultatom 80:80 ušlo i u drugi produžetak.

Opet smo pomislili da je gotovo kada je Miloš Teodosić na minut i 13 sekundi do kraja pogodio trojku za 91:86, ali je Bili Beron odmah uzvratio istom merom.

Ipak, do kraja Virtus sa linije penala uspeva da se vrati na ''plus 4'', Beron na drugoj strani ne pogađa novu trojku i slavlje domaćih navijača je konačno moglo da počne.

Brlineli i Miki su sa po 18 poena bili najefikasniji u Virtusu, a pratio ih je Teodosić sa 10 poena i 8 asistencija. 

U Armaniju Šilds 26 poena i 9 skokova, Nejpir 16 poena i 8 asistencija, a Meli je uz 12 poena doda i 11 skokova.

Peta utakmica igraće se u ponedeljak u Milanu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke