Kako je Vanja pobegao od Trinkijerijevog "noža", a šta Jaramaz oseća posle osvojenog trofeja nakon pet dana u klubu

Autor: Pavle Knežević
nedelja 17.02.2019.
21:08
Izvor: Sportske.net

Presrećni su bili crno-beli posle velikog trijumfa u finalu Kupa Radivoja Koraća

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Emotivni su i presrećni bili igrači Partizana posle odbrane trofeja u Kupu Radivoja Koraća, u kome su 0,2 sekunde pre kraja obezbedili pobedu nad "večitim" rivalom Crvenom zvedom.

"Mislim da je svaka borba za trofej jako emotivna. Jako teška utakmica. Čestitam i Zvezdi na stvarno fer igri. Stvarno je bila utakmica sa dosta teških ubačenih šuteva, do 0,2 sekunde se nije znalo ko će da pobedi. Ovo su finala koja ostaju urezana. Naše zajedništvo i timski duh dolazi do izražaja i biće sve bolje", rekao je kapiten Novica Veličković posle meča.

On je rekao da je ova pobeda jako značajna za njegov tim.

"Na ovim utakmicama se raste, u borbi sa ovim velikim pritiskom – u četiri dana tri utakmice, ako izgubiš, ideš kući. Stvarno je veliki pritisak, momci napreduju iz dana u dan, Aleks je danas preuzeo bitne stvari na sebe. Kao tim delujemo jako dobro i to je najbitnije", rekao je Veličković.

Vanja Marinković je ocenio da je derbi bio "pravi".

"Niko nije bio u nekoj prednosti. Trebalo je da iskoristimo plus četiri sa poluvrmeena, da im ne dozvolimo da dobiju treću, ali nismo pali ni mentalno, ni fizički i to je snaga ovog tima. Nije prvi put da se gubimo i vraćamo", rekao je Marinković.

On je kazao da voli da igra u Nišu i da crno-belima to jako odgovara.

"Ja volim da igram ovde, znači nam dosta. Znači pobeda i jer smo prošli u četiri ABA lige, imamo motiv više. Igramo sa Zvezdom za dve nedelje. Nema opuštanja, dve jako bitne utakmice su pred nama i borba za trofej ABA lige", rekao je Marinković.

Završnica je zaista bila napeta, kako je to izgledalo iz tvog ugla?

"U glavi mi je bilo svašta, video sam u isto vreme da me kolje Trinkijeri iza klupe, a i ovo što se sada dešava. To je derbi, neizvesnost, gledaj, vraćaj, promašaj, nije vama najgore, nama je najgore, ha, ha", rekao je Marinković.

Aleks Renfro dobio je individualno priznanje posle utakmice.

"Vrlo sam radostan, naši navijači su se zaista pojavili, i dalje slavimo i srećni smo zbog toga. Ovo je sjajno za klub, za kulturu, za naše porodice, srećni smo, srećni. Slavićemo, vredno smo radili, borili smo se i na kraju smo osvojili", rekao je iskusni Amerikanac.

Reci nešto o tvojoj partiji.

"Ne znam, uradio sam šta sam mislio da je trebalo. Ne radi to uvek, ali kad radi, mislim da je prava stvar. Nije sve bilo kako treba, ali ne brinem zbog toga, borimo se, čuvamo leđa jedni drugima.

Što se tiče finala, ako pričate o utakmicama koje plaćate da gledate, ovo je ta. I jedni i drugi navijači su bili sjajni, podržavali su svoje timove, a mi na terenu smo dali sve od sebe. Vrhunska utakmica!
", rekao je Renfro.

Ognjen Jaramaz je u klub otprilike pre pet dana i već osvojio trofej.

"Fenomenalan osećaj! Nadao sam se tome kada sam dolazio, nadanja su se ostvarila, sad uživam. Očekivao sam da će biti neizvesno, drago mi je da je bilo lepo za gledanje. Teško je igrati protiv Zvezde, ali je lepo igrati u ovakvom ambijentu. Uživao sam", rekao je Jaramaz.

Luda završnica?

"Generalno sam uživao, ali poslednji momenti na meču jesu bili stresni, ali sve je ispalo kako treba. Meni lično ovo mnogo znači, a i ekipi, to je podstrek za dalje", kaže Jaramaz.

Pre tri godine si osvojio ovde kup sa Megom, uporedi te dve situacije.

"Ima dosta istih igrača, ali je drugačije, ja prvi put igram sa Partizanom i prvi put igram pred grobarima, a da su na mojoj strani. To je predivno i posebno, podržavaju nas tokom čitavog meča. To je izlizana priča, ali nam stvarno daju energiju, tako je, tako je. Drugačije je nego sa Megom. Tada smo bili mladi i autsajderi na kupu, ali sve u svemu, jedno fantastično iskustvo", kaže Jaramaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Monday, 18.02.2019
11:16

Bravo crno bela ljubavi! Hocemo i abu, hocemo i abu!

avatar
Znajsha
Monday, 18.02.2019
00:23

Trinkijeri je dosao po trofeje tako da je vrlo verovatno da uzme ABA ligu.A sa ovim timom je realno proci u prvih osam LE sledece godine

avatar
Impozantno
Sunday, 17.02.2019
22:43

Bravo institucijo.