Kako nastaje haos u Partizanovoj igri? Filipovski pred Lokomotivu objasnio!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.01.2021.
13:13
Izvor: Sportske.net, Beta

U prva dva kola TOP 16 faze Evrokupa Partizan ima pobedu i poraz, a Lokomotiva je pretrpela oba poraza.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je danas da od svojih igrača u predstojećoj utakmici protiv Lokomotive u Evrokupu očekuje bolju igru u odnosu na prethodne mečeve pošto je, kako je naveo, dobra ekipa ona koja daje sve od sebe kada je to najvažnije.

"Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takodje igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije", rekao je Filipovski za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 17.30 protiv Lokomotive Kubanj u Krasnodaru, utakmicu trećeg kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa. Crno-beli su u ponedeljak otputovali u Rusiju, a u Krasnodar su stigli posle ponoći po lokalnom vremenu.

U prva dva kola Partizan ima pobedu i poraz, a Lokomotiva je pretrpela oba poraza.

"Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takodje traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji tri i četiri je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama dva i tri, kao i visoke centre sa dobrim skokom", ocenio je Filipovski. 

Bek Partizana Ognjen Jaramaz rekao je da je ekipi potrebna pobeda kako bi ostala u igri za plasman medju osam najboljih.

"Lokomotiva se nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top 16 faze i sigurno su dodatno motivisani pred ovaj meč. Mi težimo tome da udjemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i njihovu veliku agresivnost, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu", naveo je on.

"Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu", dodao je Jaramaz.

Partizan i Lokomotiva igrali su prošle sezone u prvoj fazi Evrokupa, a obe ekipe ostvarile su pobede u mečevima na svom terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke