Kalina otvorio dušu - Vredi li titula prvaka Evrope ovolikih odricanja?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2017.
09:23
Izvor: Sportske.net

Naš košarkaški reprezentativac otvoreno je kritikovao sistem takmičenja u Evroligi i uporedio ga sa NBA ligom. Razlika je drastična...

EPA/TOLGA BOZOGLU
EPA/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Ono što mnogi igrači, ali i navijači misle o Evroligi, ali i generalno o svim takmičenjima koja se odvijaju u Evropi, Nikola Kalinić je istakao na Tviteru, ne krijući svoje nezadovoljstvo što se igrači izrabljuju sve zahtevnijim sistemom takmičenja, u kome se veoma malo računa vodi o samim akterima.

On je, između ostalog, podsetio koliko je ove sezone odigrao mečeva, koliko je dana odmora imao u poslednjih pet godina, što bi u NBA lgi, bez obzira na sličan broj utakmica, bilo nezamislivo.

Iako ove sezone može da se pohvali titulom prvaka Evrope sa Fenerbahčeom, velika gorčina je ostala, jer taj trofej o kojem mnogi igrači sanjaju, nije uspeo ni da proslavi kako dolikuje.

''Igraš onoliko utakmica koliko 'oni' hoće (isti broj mečeva kao i u NBA), ali nemaš slobodno leto. U mom slučaju, u poslednjih pet sezona imao sam možda 20-30 dana odmora! To je 30 od 1.825 dana!

Možeš da odeš na onoliko doping kontrola koliko 'oni' hoće.

Menjaš loptu dva puta nedeljno?! (Zamislite to u NBA...)

Nemaš kome da se žališ za odluke sudija, u slučaju da to želiš. Ovo su samo prve stvari kojih sam se setio...

I posle se pitate zašto svaki igrač želi da ode u NBA ili negde drugde, čim dobije priliku. Na primer, nisam mogao ni titulu Evrolige da proslavim sa saigračima, jer sam morao na doping test"
, napisao je Kalinić.

U priču se uključio i Aron Džekson iz CSKA, koji je poručio da u Evroligi ''nema pravila'', uz ironičnu opasku da ih ima u vezi sa tim šta igrač treba da obuče na terenu.

--
-- -- --

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 12.06.2017
14:20

Evroliga je toliko neprofitabilna da je nivo kosarke odlican.U Evropi igraju Ameri sa greskom i ostali tako da je to to,NBA je kao LS ono najbolje sto svet ima

avatar
Old_school
Monday, 12.06.2017
10:44

Pa grobari kazu da EL nikad nije bila slabija. Ne razumem sta se igraci bune...

avatar
Amar Zornic
Monday, 12.06.2017
10:40
avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
10:01

Kao sto sam vise puta pisao,zivot sportiste je lak samo preko tv-a. Valja svaki dan ustati kada ti neko kaze,pa trcati koliko hoce,pa u zavisnosti od kluba i trenera imati po 2 treninga dnevno po 3 sata (Kapelo) pa onda imati utakmicu,pa te navijaci prozivaju,uz sve to da bi takav postao moras od malena da se odrices svega i svacega,sta je tek sa ishranom,ko da bi iko dozvolio Ronaldu da sedne na jagnjetinu i masne krompire,da popije koju,nema toga. Jeste da zaradjuju nerealno puno,ali ne placamo ih mi nego gazda,znaci da gazdi donose SIGURNO vise od onog sto oni od njega dobijaju

avatar
Džon Rambo
Monday, 12.06.2017
10:30

Valja im uzeti po 100 miliona, baš mi ih žao

avatar
bagra
Tuesday, 13.06.2017
12:10

Sine, to su odricanja koja ne mozes ni da.zamislis, a i veliki napori. Vidi se da se nisi ni amaterski bavio nekim sportom, kada mozes nesto tako da napises.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 12.06.2017
15:26

Kalina je placen 500k po sezoni u Feneru, kakvih 100m, ko to bre ima?? Vi ne znate kako se krecu plate i budzeti izgleda....

avatar
Čeki
Monday, 12.06.2017
13:32

Da ali taj gazda dobija oare od navijaca i sponzora pa im onda daje plate.

avatar
Blek stena
Monday, 12.06.2017
12:36

Kalina je u pravu.Jeste da uzima lovu nezamislivu za nas obične smrtnike ali taj čovek sad kad se završi tursko prvenstvo maltene odmah ide na pripreme reprezentacije.Znači ima će jedno 10 odmora kad mu se završi sezona. A ovi u NBA neki su na odmoru od aprila maja pa ti vidi sad koja je to razlika.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
11:29

Ni ne treba da ih zalis,ali i ti i bukvalno svaka osoba je mogla postati neki sportista,tesko da je neko manje talentovan od Vini Dzonsa,Gatuza koji su sve stekli radom i odricanjem jer talenta nisu imali. Samo je razlika sto ja recimo nisam propustio nijedan rodjendan,nijedan izlazak,ostajao do kasno,jeo sto sam hteo i i dalje slicno zivim,dok su ovi sto ih na tv-u gledas veruj mi sve to propustili da bi postali to sto su danas.