Kalina pokrenuo inicijativu, kako poboljšati suđenje? Stižu brojni predlozi! Prokomentarisao i duel Renfro-Čović

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.02.2019.
14:48
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac postavio pitanje u vezi brojnih primedbi na suđenje proteklog vikenda širom Evrope.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Posle završnih turnira nacionalnih Kupova nezadovoljstvo suđenjem stiže sa svih strana - nezadovoljni su u Efesu, nezadovoljni u Olimijakosu koji su napustili teren usred meča sa Panatinaikosom, nezadovoljni su u Zvezdi, Realu, bilo je burno i u Italiji...

Imajući sve to u vidu, reprezentativac Srbije i košarkaš Fenerbahčea koji je osvojio Kup u Turskoj, Nikola Kalinić, postavio je logično pitanje:

"Vidim da je puno problema sa sudijama širom kontinenta. Igrači, treneri, navijači, novinari, imate li neku konstruktivnu ideju kako popraviti situaciju?", upitao je Kalinić.

Očekivano, stigle su brojne reakcije, predlozi, komentari...

U ovu zanimljivu prepisku uključio se i još jedan bivši košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović koji ima šaljivo ''rešenje'' za anuliranje sudijskih grešaka:

''Da svako traži sam sebi faul ... ko na basketu'', prokomentarisao je Mitrović.

Kada su u pitanju ozbiljni predlozi, zanimljiv je onaj po kome bi se sudije ''rotirale'' po Evropi i da ne budu vezane za zemlju iz koje dolaze, zatim da se smanji starosna granica za sudije, kako bi mogli bolje da prate sve bržu igru, pominjao se i čelendž kao u tenisu, ili VAR...

Tokom prepiske, Kalinić je izneo i svoje mišljenje u vezi spornog duela Renfroa i Filipa Čovića sa finala u Nišu, zbog kojeg su stigle burne reakcije iz Zvezde.

''Nisam gledao čitavu utakmicu, ali situacija sa Renfrom i Čovicem npr.? Mora da se svira ili faul u napadu ili tehnička za simuliranje'', smatra Kalinić, a u pomenutoj situaciji nije dosuđeno ni jedno ni drugo.
-
-- - -
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bookmaker81
Wednesday, 20.02.2019
13:45

Javna je tajna da se sudije iz ABA lige, a tu mislim na ove nase i crnogorske najvise, opasno klade na broj poena igraca. Mozete da mislite kako su ovo sad teorije zavere ili rekla-kazala, ali to vam je milion posto tacno. Ne kazem da su sudijske odluke u finalu Kupa rezultat toga, ali moze se diskutovati. Pratite ABA ligu, uzmite ponude iz kladza i mnogo stvari ce vam se samo kazati. Npr. igrac koji je "nacrtan" da dodje plus, u prva tri minuta ima 3 licne, a od toga dve u napadu,najblaze receno sumnjive. Mogu da navodim i imena i primere ceo dan, ali ne zelim. A i cisto sumnjam da oni koji bi trebalo ovim da se bave ne znaju ovo sto ja znam, tako da...

avatar
nemam pojma
Tuesday, 19.02.2019
19:27

Buni se Real, a realno je Barsa bila monstruozno pokradena posle faula koji je trebalo da bude sviran kao nesportski na kraju regularnog toka. U produžetku su sudije kompenzovali grešku svirajući nepostojeći koš Barsi. Naravno, i srpska i španska štampa, uopšte mediji su naklonjeniji jednoj strani. INAČE, FIĆIN FLOP JE TREBALO DA BUDE SUĐEN, kao i prestup Dobrića kod slobodnih, kao i još brojne greške na štetu Partizana.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 19.02.2019
17:16

Cak i njihov bivsi igrac i navijac tog kluba nije rekao da je cist faul nad Covicem.
Bitno da njihov predsednik gostoje u jutarnjem programu Pink televizije xaxaxaxa.

avatar
Dača
Tuesday, 19.02.2019
20:44

Sprema se čovek za zadrugu. Kad ga budu poterali iz FMP-a da ima gde da se skloni.

avatar
Z
Tuesday, 19.02.2019
16:41

Ljudi...ja sam prvi zvezdas i ovo je cisto spinovanje. Pogledajte sta smo uradili u evropi, ekipa nam je skupo placena, a ocajno selektirana. Nemamo centra jbt, ova dvojica ne mogu da potrce, a umesto da jurimo pleja i nekoga na vec pomenutoj poziciji, mi sada pricamo neke price. Svaka cast maletom Covketu na borbenosti ali decko NIKADA nije bio kapacitet za zvezdu. Kup je izgubljen, manite se price i all in na ABA ligu! ------STA U MOM KOMENTARU NIJE UBSKLADU SA PRAVILIMA PONASANJA??????

avatar
ZubA
Tuesday, 19.02.2019
17:07

Nisi Grobar, zato nije u skladu. Samo njima je dozvoljeno da pisu svasta.

avatar
Spurs_997
Tuesday, 19.02.2019
16:38

Da prestanu da budu arogantna g**na, ne znam kako drugacije da objasnim. Ponasaju se kao bogovi na terenu. Ako te dva igraca i trener zamole da pregledas snimak, jel toliko tesko da to uradis. Poceti ih udarati po dzepovima, pa ce onda da paze malo vise.