Kalinić - Burusisa "posterizovao", Brazilce častio "rampom"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.09.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić zakucavanjima je podizao samopouzdanje saigračima u duelu sa Grcima a danas je Brazilce spustio na zemlju sjajnom blokadom u završnici susreta.

fiba
fiba

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Mundobasketa pobedom nad selekcijom Brazila rezultatom 84:56 a teško je izdvojiti sve detalje koji su obeležili ovaj meč.

Pored Bogdanovićeve trojke "sa druge planete" i "kucanja" Miroslava Raduljice u prvi plan iskočila je i "rampa" Nikole Kalinića kojom je na dva minuta pre kraja dolio so na ranu "pečenih" Brazilaca.



Nakon meča Nikola se pojavio na konferenciji za medije sa selektorom Đorđevićem i istakao da je sve ono što su on i saigrači radili do sada i uložili tokom priprema dalo rezultat.

"Bila je ovo sjajna utakmica i pobeda za nas. Igrali smo jednako dobro prvo i drugo poluvreme ali smo na startu drugog poluvremena nadigrali Brazil sa fizičkog aspekta. Igrali smo jako i na kraju to je dalo rezultat" istakao je Kalinić.

Novopečeni košarkaš Crvene zvezde Telekom pokazao je na tekućem Šampionatu sveta da nacionalni tim može da računa na njega u budućnosti koja bi ponovo mogla da ima svetle nijanse za zemlju košarke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke