Kari Pešić predlaže proširenje KLS na 20 klubova! I ne samo to...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.05.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Svoj predlog je dao, na potezu su ljudi koji vode takmičenje.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle odlaska iz Barselone, naš proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić je bez angažmana, pa slobodno vreme koristi i da se više posveti dešavanjima u domaćoj košarci.

Na tu temu je govorio i za ''Sport juga'', gde je između ostalog otkrio svoj predlog promene modela takmiučenja, ali i promene pravila o broju stranaca u KLS.

''Zaključak je sledeći. U srpskoj ligi, najvišem rangu takmičenja, smanjiti broj stranaca na najmanju moguću meru. I treba proširiti ligu, a evo i zašto. Ne vidim razliku da li se liga igra sa 16 ili 20 klubova? Mi imamo sigurno 20 košarkaških centara u Srbiji sa prvoligaškim kvalitetom. Neće se svi boriti za prvo mesto, ali ni u Španiji se ne bore svi prvoligaši za vrh, neko se bori za opstanak, neko za plej-of…

Ali to je važno za manje sredine zbog finansiranja. Ako je moj tim iz Loznice, Prokuplja, Kruševca ili bilo kog grada u Prvoj ligi, onda će opština to više finansirati i status tog sporta biće bolji. Zato ja apelujem, smanjiti broj stranaca i proširiti ligu. Sistem takmičenja se menja i prilagođava se ukupnim uslovima. Napraviti ligu od 20 klubova, podeliti na severnu i južnu grupu.

Mi nismo više velika zemlja, meni je danas od Pirota do Beograda potrebno dva sata i petnaest minuta i usput popijem kafu. Mi smo tu svi blizu, ako se napravi takva liga sa grupama od po 10 klubova, pa onda plej-of, pa televizija koja će to ispratiti i eto lige koju svi prate i u kojoj naša deca ostaju da igraju'', izjavio je Pešić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke