Kari preslišao Sparse, Bjelica konačno pravi!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 08.04.2016.
08:56
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt nastavio poteru za Džordanovom "dinastijom", "Vukovi" dele lekcije po Kaliforniji, Srbin odličan u Sakramentu. Hjuston i Čikago negativna iznenađenja sezone, ostaju bez plej ofa?

BETA/AP Photo/Nell Redmond
BETA/AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Slatka pobeda Voriorsa. Ne toliko značajna zbog konačnog plasmana, ali uzvratili su nakon dva neočekivana poraza u "Orakl Areni", uz to i postali drugi tim u istoriji koji je napravio 70 pobeda u regularnoj sezoni.

Poteru za Čikagom nastaviće u preostale tri utakmice, jedna od njih ne novi okršaj sa San Antoniom u nedelju uveče, ovoga puta u Teksasu. Stef Kari je noćas ubacio 27 poena, preuzeo stvari u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio 15 poena, tada je domaćin napravio odlučujuću prednost.

San Antonio je dva puta u sezoni poražen u Ouklendu, sa ukupno 41 poenom razlike. Kod Sparsa Leonard najbolji sa 21 poenom, Popović nije odmarao ekipu, ali Oldridž i ostali nisu imali svoje veče, Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Atlanta nije propustila priliku protiv Reptorsa, ostali su treći na Istoku. Kontrolisali su utakmicu, Milsap je sa 13 poena i 14 skokova završio veliki posao, a balansirani napad Houksa je bez problema priveo meč kraju i ostalo na pola pobede ispred Bostona. Iako je izveo najbolji tim, kouč Kanađana Kejsi je igrače optuži za loš pristup, odnosno da je rival više želeo pobedu. Treba razumeti košarkaše Reptorsa, oni će završiti kao drugi na Istoku bez obzira na ishod preostalih mečeva u regularnom delu sezone.

Majami nije imao popust za Čikago, Bulsi su na korak od eliminacije iz plej ofa. Goran Dragić odličan sa 16 poena i 12 skokova, Vejd je ubacio 21 poen, na drugoj strani Gasol je uz 21 poen, imao 12 skokova. Sada je Čikagu potrebno čudo da bude u osam na Istoku, po svemu sudeći prvi put od proleća 2008. će na raniji odmor. Tada su dobili samo 33 utakmice, imali mnogo sreće na draftu, uzeli Derika Rouza kao prvog pika, šanse da prvi biraju tada su bile 60 prema 1.

Ni Hjuston neće izgleda videti plej of. Propustili su još jednu šansu, nakon poraza od komšija Mavsa sada ih je šokirao Feniks. Hardenovih 30 poena nisu bili dovoljni, Mirza Teletović sa 26 poena i PiDžej Taker sa 24 su rasturili poroznu odbranu Roketsa.

Tako će po svemu sudeći, Hjuston nakon prošle najbolje sezone u veku i plasmana u zapadno finale ove godine ranije na odmor. Imaju doduše još neku šansu, tri utakmice do kraja i nadu u težak raspored Jute i Dalasa, ali čini se da u ovoj formi Hjuston ne može da pobeđuje u seriji.



Minesota je posle Voriorsa srušila i Kingse u gostima. Bjelica je odigrao odličnu utakmicu, ubacio 18 poena, imao 4 skoka i 2 asistencije, isti broj poena postigli su Lavin i Dieng.

Iako su domaći bili bez Ronda i Kazinsa, to ne umanjuje uspeh Minesote.

"Želimo da završimo sezonu na pravi način. Nismo ih potcenili, iako su bili oslabljeni", rekao je srpski košarkaš posle meča.

Primetno je bilo kako ga čitava klupa Vulvsa bodri nakon svakog poteza, znaju da mu je potrebno samopouzdanje. Među saigračima je nastalo oduševljenje kada je "Beli" pogodio trojku sa sirenom na kraju treće četvrtine.

Rezultati:

Atlanta - Toronto 95:87
Majami - Čikago 106:98
Hjuston - Feniks 115:124
Golden Stejt - San Antonio 112:101
Sakramento - Minesota 97:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke