Karijeva Barsa izrešetala Efes u Istanbulu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 29.03.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net

U utakmici bez ikakvog rezultatskog značaja, Katalonci su ubedljivo slavili na gostovanju kod fenjeraša.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Videlo se već na kraju prve četvrtine u kom će pravcu teći utakmica kada je Barselona u dva navrata povela sa sedam razlike posle Ribasovih trojki. Na prvom malom odmoru gosti su imali četiri poena prednosti, a onda su u drugom kvartalu dodali gas, rešili ovaj deo igre sa ubedljivih 32:15, na poluvreme otišli sa +21 i praktično završili posao.

Efes je u trećem periodu igre vratio nadu kada je spustio zaostatak na -12, ali puleni Svetislava Pešića poslednju deonicu otvaraju strašnom serijom 16:0, "stotka" je pukla na nešto više od pet minuta pre kraja, a prednost tada bila ogromnih +31.

Na kraju je bilo 24 razlike, utakmica je završena rezultatom 83:107, pa se Barsa tako sa kamatom revanširala Efesu za poraz od jesenas u Blaugrani, kada je Vladimir Štimac rasturio Katalonce ubacivši ima 22 poena uz osam skokova.

Štimac je u međuvremenu (od dolaska Ergina Atamna za kormilo) skrajnut u drugi plan, večeras je proveo nešto više od deset minuta na parketu i za to vreme postigao četiri poena i imao tri skoka.

Barselona je večeras ubacila čak 19 trojki iz 31 pokušaja (61.3%), za dva šutirala 62.5%, promašila samo dva penala za celu utakmicu, što je najbolji indikator zbog čega je koš Efesa bio ovako zatrpan. Osim toga, Pešićeva ekipa je nadskočila rivala i imala više timskih asistencija.

 
Toma Ertel je blistao protiv svog bivšeg kluba i predvodio goste iz Katalonije sa 20 poena i devet asistencija, francuski plej je bio skoro perfektan, promašio je samo jedan šut (3/3 za dva, 3/4 za tri, 3/3 penali). Pratili su ga Viktor Klaver sa 16 (4/4 trojke), Ante Tomić sa 15 i Pau Ribas sa 12 poena (4/4 trojke), a zanimljivo je da se samo mladi Letonac Kurucs nije upisao u strelce od svih igrača koje je Kari uvodio u igru.

U taboru Efesa najefikasniji je bio Brok Motum sa 19 poena, Australijanac je odigrao još jedan ofanzivno odličan meč nakon što je pre nekoliko dana brojao do 30 u domaćem šampionatu, Soni Vims je postigao 17, dvocifreni su bili još Kruno Simon i Erik MekKalum sa po 10.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke