Kavsima se žuri, traži se centar

Autor: Nikola Miloradović
sreda 17.01.2018.
18:50
Izvor: Sportske.net

Klivlend Kavalirsi su letos napravili veliku promenu, pa ove sezone nisu baš sasvim svoji.

Beta/AP Photo/Ron Schwane
Beta/AP Photo/Ron Schwane

Povezane vesti

Kajri Irving je napravio pometnju kada je letos zatražio da bude trejdovan, uprava mu je učinila uslugu na kraju, završio je u Bostonu, a u Ohajo su u zamenu za "Ujka Drua" stigli Ajzea Tomas, Džej Krauder, Ante Žižić i pik prve runde narednog drafta (Bruklin Netsa).

Žižić očekivano nije dobio nikakvu minutažu, Tomas se tek nedavno oporavio od povrede, a čini se da ni Krauder ne igra na nivou iz prethodnih sezona, te se za sada slobodno može reći da uprava Klivlenda nije napravila dobar posao ovim trejdom.

Ipak, sve bi moglo da se promeni, zbog poslednje stavke u trejdu, pomenutog pika prve runde narednog drafta Bruklin Netsa, na kog su pravo imali Seltiksi, ali su ga ustupili u razmeni Kavalirsima.

Klivlend strahuje da bi LeBron Džejms mogao da ih napusti na kraju tekuće sezone, pa će učiniti sve da se za "Kraljem" domognu još jedne titule, pa tako žele da sklope što bolji roster, a za to imaju priliku do 8. februara, kada je poslednji dan za trejdove u NBA ligi.

Nije tajna da traže centra, spremni su da se odreknu pomenutog pika, ali i Tristana Tompsona, koji pruža slabe partije ove sezone.

Bilo je govora o mogućem trejdu za DeAndre Džordana, ali teško da će Klipersi pristati na bilo kakvu razmenu za jednog od najboljih centara lige.

Sada se prema pisanju medija u SAD u priču uključila i Juta, kako su Kavalirsi navodno zainteresovani za njihovog centra Derika Fejvorsa.


Fejvors ima 26 godina, ove sezone je upisao 40 nastupa za ekipu iz Solt Lejk Sitija, u proseku je postizao 12,4 poena uz 6,9 skokova po susretu.

Ipak, postavlja se pitanje da li je Fejvors dovoljno dobar za ono što traže Kavsi, kao i da li vredi onoliko koliko je franšiza iz Ohaja spremna da ponudi, kako se 208cm visoki centar nije preterano istakao ove sezone i pored činjenice da je maltene od starta van stroja prvi centar "Džezera" Rudi Gober.

Videćemo kako će se ova priča razvijati, možda na kraju samo ponude Tompsona, a pika sa narednog drafta ostave za neki drugi trejd.

I Iman Šampert je često tokom sezone dovođen u vezu sa odlaskom iz kluba, trenutno je i van stroja zbog povrede, pa možda i on do 8. februara  završi u nekoj razmeni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nator
Wednesday, 17.01.2018
21:56

Kupite Lebronu sve sto valja jer on drugacije ne umije da osvaja.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Friday, 19.01.2018
20:30

hahhaha...najgore price...koji je to igrac ikad ista osvojio bez dobre ekipe..pogotovo u nba...Makni lebrona iz kavsa i dobijas jednu od gorih ekipa lige bukvalno,izuzev vejda...

avatar
FanEngleskogfudbala
Wednesday, 17.01.2018
20:42

Evo im Lesor a oni nama neka daju Zizica 😀

avatar
Diskretni heroj
Wednesday, 17.01.2018
20:08

Imaju dosta igraca i tog pika, mogu da napadnu i vecu ribu. Mislim da Mark Gasol moze da se uzme, nezadovoljan je u Memfisu, nadam se da ce stici neko pojacanje.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Friday, 19.01.2018
20:29

bravo...Mark Gasol definitivno nema sta vise u memfisu da trazi...a i oni ce u rebilding proces da ulaze polako tako da su sigurno spremni da ga puste...ja da sam gm klivlenda trejdovao bi i samperta i j.r.smita,a i Lava...JEste lav ove sezone dosta bolji igrac,ali zar im zaista treba jos jedan skorer pored lebrona i tomasa...Ja bi na njihovom mjestu probao da nekako izvucem Hauarda iz Sarlota,