Kingsi kao nekada, neustrašivi Boston srušen na srpski pogon, Bjelica i Bogdan blistali!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.11.2019.
23:59
Izvor: Sportske.net

Badi Hild je imao fantastično veče, ali Srbi su odigrali veoma bitnu ulogu u pobedi svog tima.

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Košarkaši Sakramenta uspeli su da savladaju ekipu Bostona u dramatičnoj završnici sa 100:99 (30:18, 20:28, 21:29, 29:24).

Kingsi su pružili sjajan otpor i na kraju zasluženo slavili protiv ekipe koja je vezala 10 pobeda od početka sezone, u nekim trenucima domaćin je imao i dvocifreno vođstvo, ali su Seltiksi polako smanjivali zaostatak.

Prelomna je bila treća četvrtina koju je Boston rešio u svoju korist, pa smo u Golden Centru gledali veoma uzbudljivu završnicu meča.

Sjajno veče imali su srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović koji su uz fantastičnog Badija Hilda bili najzapaženiji igrači u Kingsima.

Obojica su upisala dabl-dabl, "Profesor" je za 30 minuta postigao 12 poena i zabeležio neverovatnih 14 skokova uz četiri asistencije.

Bogdanović je proradio u poslednjoj četvrtini, za 30 minuta na parketu dao je 10 poena i upisao čak 12 asistencija uz tri uhvaćene lopte.


Igralo se bukvalno na poslednju loptu, nestvarni Badi Hild postigao je 35 poena, ali mogao je Boston do pobede da je šut Smarta sa poludistance ušao u koš.

Na kraju, Sakramento je zabeležio veoma bitnu pobedu pred nastavak NBA lige, a Bjelica i Bogdanović dali su svoj nemerljiv doprinos.
Filadelfija je pre toga dosta lako savladala Kavalirse u Klivlendu rezultatom 114:95 (22:33, 22:25, 25:27, 26:19).

Gosti su se brzo odlepili i praktično rešili pitanje pobednika već na poluvremenu kada je bilo 24 poena prednosti za Sikserse.

Od tog trenutka, Klivlend je bio nemoćan i jedino što je uspeo jeste da ublaži poraz - 114:95.

Najefikasniji u redovima Filadelfije bio je Heris sa 27 poena, dok je u Klivlendu raspoložen bio Sekston sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke