Kingsi se dogovorili sa iskusnim plejom, ima li mesta za tandem Bogdanović?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.07.2017.
21:30
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji u SAD, Sakramento ima novog organizatora igre.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Franšiza iz Kalifornije će ove sezone izgledati značajno drugačije.

Sve je počelo još sredinom prošle sezone, kada su trejdovali DeMarkusa Kazinsa u Nju Orleans.

Taj potez uprave kluba i generalnog menadžera Vlada Divca u startu je osuđivan, ali se sada čini da su "Kraljevi" bili u pravu. Kazins je unosio nemir u svlačionici, sakljupljao je raznorazne kazne zbog disciplinskih prekršaja od NBA lige kao "Panini" sličice, a Kingsi su u trejdu zaradili pravo na određene pikove na draftu, kao i perspektivnog Badija Hilda, te sada prave tim izuzetnog potencijala.

Draftovali su čak četiri igrača, stigli su D'Eron Foks, Džastin Džekson, Heri Džajls i Frenk Mejson treći, a nedavno je uprava Kingsa dogovorila saradnju i sa veteranom Zekom Rendolfom.

Sada u Kaliforniju stiže još jedno veliko pojačanje, kako se uprava kluba dogovorila sa bivšim plejmejkerom Indijane i Jute Džordžom Hilom.

Ovaj 31-godišnjak ima devetogodišnje NBA iskustvo, minule sezone je od Jute napravio plej-of ekipu, a bilo je jasno da će ovog leta napustiti Solt Lejk Siti, kako su Džezeri angažovali i Rikija Rubija.

Sa Sakramentom je dogovorio trogodišnju saradnju, zaradiće 57 miliona američkih dolara.

On će biti odličan uzor petom piku sa minulog drafta D'Eronu Foksu, kao i kasnijem piku prve runde Frenku Mejsonu, a doneće i veliki kvalitet u segmentu organizacije igre.


Kingsi sada u rosteru imaju 13 igrača, ostaje da vidimo dali će jedno od poslednja dva mesta dobiti srpski reprezentativacBogdan Bogdanović. Novca za tako nešto svakako ima, Kingsi sudaleko od udaranja u "kep", kako će izvesno najplaćeniji igračekipe biti pomenuti Džordž Hil, koji će zarađivati 19 milionadolara godišnje.

Postoji mogućnost da roster kompletiraju angažovanjem dvojice Bogdanovića, kako je na radaru kluba i hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović.



Klub će 99% napustiti Rudi Gej, Taj Loson i Tajrik Evans,koji su ovog leta postali slobodni igrači, ne očekuje se da će imSakramento ponuditi ugovore, te trenutni roster Sakramento Kignsaizgleda ovako:

PG: Džordž Hil, D'Eron Foks, Frenk Mejson treći
SG: Badi Hild, Malaki Ričardson, Geret Templ
SF: Džastin Džekson
PF: Zek Rendolf, Skal Labisije, Heri Džajls
C: Vili Koli-Stajn, Kostas Kufus, Jorgos Papajanis

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš984
Thursday, 06.07.2017
00:59

Realno bi bilo da dovedu ta preostala dva igrača koji pokrivaju poziciju SF nego Bogdanovića

avatar
Fejs str Hehe sport
Wednesday, 05.07.2017
22:21

Sacramento obozavam ih valjda ce uspeti da se vrate na staru slavu.