Klipersi gazduju u "Stejpls centru"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.04.2017.
00:07
Izvor: Sportske.net

U derbiju Los Anđelesa, Klipersi su nadigrali Lejkerse, i tako upisali treći trijumf u okršajima sa ekipom sa kojom dele parket.

Beta/AP Photo/Ryan Kang
Beta/AP Photo/Ryan Kang

Povezane vesti

U derbiju u "Stejpls centru" između timova iz Los Anđelesa, slavili su izabranici Doka Riversa rezultatom 115-104.

Bolje su Klipersi otvorili meč, ali su im "Jezeraši" parirali u prvoj četvrtini.

Lejkersi su zaigrali još bolje u drugom kvartalu, ali su Riversovi puleni zadržali prednost do polvremena, te u na pauzu otišli sa pet poena suficita.

Ipak, u trećoj četvrtini Kris Pol i ekipa preuzimaju stvari u svoje ruke, dobijaju tu deonicu sa 38-22 i u poslednjih 10 minuta ulaze sa 21 poenom prednosti.

Mlada četa Luka Voltona se ipak nije predavala, dodali su gas na startu poslednjih 12 minuta, i serijom 14-4 prepolovili deficit.

Klipersi su ipak uspelli da izdrže njihove nalete, te su do kraja zadržali prednost i zasluženo trijumfovali.

Ovo je i poslednji susret timova iz "grada anđela" ove sezone, kako je jasno da Lejkersi neće u doigravanje. Klipersi su i ove sezone bili uspešniji, kako su u četiri međusobna okršaja slavili u tri navrata. To je ujedno i 18 trijumf Klipersa nad Lejkersima, u poslednjih 20 susreta.

Dominirao je Blejk Grifin sa 36 poena, a krilni centar Klipersa postao je i prvi igrač u istoriji ove franšize sa 10 hiljada ili više poena. On je na večerašnjem susretu postigao čak četiri trojke, što je njegov rekord karijere.

Blistao je i Pol sa 29 poena i 12 asistencija, a njih su pratili Redik sa 19 poena, kao i Džordan sa 11 poena i 12 skokova.

U poraženom sastavu 19 poena Nvabe, 18 je dodao novajlija Ingram, na 16 se zaustavio Robinson, dok je 14 dodao Džulijus Rendl.

Treba istaći i katastrofalnu partiju D'Anđela Rasela, koji je za 29 minuta na parketu upisao svega dva poena i šest asistencija.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke