Klub iz ABA lige u naredne tri godine u EL?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.04.2020.
18:59
Izvor: Sportske.net

Tako tvrdi direktor šampiona Jadrana.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Puno se piše ovih dana o Evroligi, kako o rešenjima za tekuću sezonu, tako i o narednim sezonama.

S obzirom da je ABA liga ostala bez direktnog učesnika u elitnom takmičenju i da je realna mogućnost da se aktuelna sezona poništi, pitanje je da li će Jadran uopšte imati predstavnika u eliti?

O tome je za portal "Nova.rs" govorio direktor KK Crvena Zvezda Filip Sunturlić.

On je u opširnom intervjuu za ovaj portal između ostalog istakao da će ABA liga imati predstavnika u Evroligi u naredne tri sezone.

"U julu 2019. godine prisustvovao sam sastanku Borda Evrolige, pored mene je bio i predsedavajući ABA lige, direktor Cibone Domagoj Čavlović. Tada je bilo rečeno da se ukida zagarantovano mesto i da će ABA liga svake u naredne tri sezone dobijati vajld kartu. I da u suštini šampion ABA ima prioritet za dobijanje ukoliko ispunjava sve kriterijume Evrolige. Bertomeu je napomenuo da se u ovom trenutku ne razmišlja o tome ko će iz nacionalnih šampionata da igra Evroligu, jer je fokus na tekućim stvarima i nastavku sezone, organizaciji, te pomoći klubovima što se tiče logistike i finansijskog dela, uz razmene iskustava.

Ko će ili neće biti učesnik naredne sezone, mislim da je u ovim trenucima prerano, neprimereno i nepotrebno da bilo koji rukovodilac licitira time. Daleko preče, na prvom mestu, je zdravlje svih. ABA liga, odnosno Balkan, zaslužuje predstavnika u Evroligi, kao što je rečeno, i tako će i biti, a zaslužuje da ima zagarantovana mesta u Evrokupu kako je i predviđeno prema propozicijama organizacije iz Barselone
", rekao je Sunturlić za "Nova.rs".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke