Ko će predvoditi "manekene" naredne sezone?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 04.06.2017.
16:37
Izvor: Sportske.net

Hrvatski stručnjak izvesno neće obavljati tu funkciju, klub očekuju velike promene, a jedan od sledećih stručnjaka će zameniti Repešu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Jasmin Repeša nije uspeo da ponovo uspeh iz minule sezone, osvojio je Kup, ali je ispao u polufinalu plej-ofa, te će tako Italija dobiti novog prvaka.

Pored izvesne promene u struci, ekipu će napustiti gotovo svi strani igrači, dok će svi Italijani ostati u klubu.


 
Što se tiče šefa struke, pet košarkaških trenera je u igri.

U pitanju su Dejvid Blat, Đoan Plaza, Simone Pjaniđani, Pablo Laso i Masimo Kanćeljeri.

Blat će napustiti Drušafaku na kraju ove sezone, ali su za njega zainteresovani Makabi i Barselona, pa čak i CSKA, u slučaju da se na saradnji zahvale Itudisu.

Što se tiče Plaze, on je sa Unikahom osvojio Evrokup ove sezone, domogao se i polufinala u španskom plej-ofu, ali je teško zamisliti da će preuzeti Milano, kako je sa ekipom iz Malage izborio Evroligu.

Pjaniđani je trenutno na čelu Hapoela iz Jerusalima, sa njima još uvek igra izraelski plej-of, a ima i još godinu dana ugovora.

Pablo Laso je sa Realom osvojio sve što se osvojiti može, ali postoji priča da bi mogao da napusti Madriđane na kraju ove sezone. Ostao je bez trofeja u Kupu Kralja, u Evroligi je sa Realom završio na četvrtom mestu, ali ima šansu da odbrani titulu u Španiji.

Čini se da je najrealnija opcija u ovom trenutku Masimo Kanćeljeri, čovek koji je bio asistent Repeši minulih sezona i dobro poznaje situaciju u klubu.

Videćemo kojim putem će ekipa iz "Mediolanum foruma" krenuti, izvesno je da ih očekuju korenite promene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke