Kokoškov izgubio sa sirenom od "jadnih" Sparsa, Bogdan i Luka Dončić u istoj ekipi!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 30.01.2019.
09:11
Izvor: Sportske.net

Pa, ako im se nije dalo u Kingsima, može i ovako, u Šarlotu.

EPA
EPA

Povezane vesti

Džoel Embid se vratio svež i željan košarke, propustio je duel sa Jokićem nedavno, ali protiv Lejkersa nije ni imao rivala. Siksersi su dobili Lejkerse, "Proces" je uz 28 poena, imao 11 skokova i 6 asistencija, izgubio je doduše šest lopti, ali gsoti su bili na +19 već u prvoj četvrtini, držali uglavnom dvocifrenu prednost i lako dobili. Kod domaćih Ingram je ubacio 36 poena, Lejkersi bez Lebrona, ali i Kajla Kuzme nisu imali šta da traže u ovom meču. Sutra ih čeka gradski derbi, dok će Filadelfija nastaviti turneju, gostuju protiv šampiona u Ouklendu.

Feniks se na krilima 38 poena Devina Bukera odlično držao u Teksasu, ali doživeli su i 42. poraz u sezoni. San Antonio je ponovo vodio Oldridž sa 29 poena, 14 skokova, a meč je rešio Rudi Gej sa sirenom, Popović je pobedu proglasio za sreću, rekao da je njegov tim izgledao jadno, da su pokazali nepoštovanje za Sanse u pristupu. Bilo kako bilo, pobeda je ostala San Antoniju, a Feniks je već četiri utakmice od poslednjih devet izgubio u ovakvim završnicama.

Iznenađenje u Hjustonu, Pelikansi su bez Dejvisa odneli pobedu. Harden je ubacio 37 poena, imao 11 skokova, 6 asistencija, ali je potrošio 32 lopte, gosti ne samo bez "Obrve" već i Džulijusa Rendla su uz 27 poena Džahila Okafora slavili. Ako je i objava Dejvisa da želi da ode uznemirila tim, to se noćas na parketu u Hjustonu nije videlo.

Bruklin je dobio Čikago, 30 poena D'Anđela Rasela su presudili, igra sezonu karijere, a Netsi su četiri pobede iznad 50% i već počinju da maštaju o plej-ofu. Čikago tu nadu nije imao ni pre sezone, Džabari Parker je ponovo u rotaciji, ubacio je 22 poena, Markanen je imao 19 skokova, Finac je ušao u istoriju kao jedini igrač kome je to pošlo za rukom, a da nije uhvatio nijednu loptu u napadu.

Oklahoma je dobila na Floridi, nova velika partija Pola Džordža, utrpao je 37 poena Medžiku, imao 6 skokova, 4 asistencije, 3 blokade. Vestbruk je dodao novi tripl-dabl, 23 poena, po 14 skokova i asistencija, pa jasno, domaćin nije imao odgovor u finišu, kada smo i videli preokret. Denis Šreder je dao pun doprinos u poslednjoj četvrtini pogodio je sedam šuteva u nizu, sam dao 18 poena, protivnik samo 8, Nemac je prelomio meč. Vučević na drugoj strani 27 poena, 11 skokova, ista priča gotovo svaki meč, Orlando je imao svoju šansu, stigao -15 poveo, nije izdržao u finišu.

Milvoki je slavio u Detroitu, Adetokumbo je ubacio 21 poen, dodao 11 asistencija, 8 skokova, ovo je 13. pobeda u nizu za Bakse koji vode u ligi i deluju sjajno. Pistonsima stvari izmiču, 21-28 skor ih ne vodi nikuda, Grifin je navodno tražio da ga trejduju, mada je on to demantovao. Meč je završio sa 18 poena, 9 asistencija i 7 skokova.

Klivlend je dobio, što je vest sama po sebi, doduše, Vašington koji je takođe jedno od razočaranja sezone. Čedi Osman je ubacio 26 poena, Kavsi umalo nisu ispustili +25, ali su na kraju nekako slavili. Ovo je druga pobeda u nizu za Klivlend koji je za vikend dobio Čikago, pre toga su izgubili 18 od 19 mečeva.

Inače saznali smo i sastave za utakmicu "Zvezda u usponu", Amerikanci protiv Tima Sveta. Za domaćina će igrati Alen, Begli, Lonzo Bol, Džon Kolins, D'Aron Foks, Džekson Džunior, Kuzma, Donovan Mičel, Tejtum i Jang iz Atlante.

Tim sveta čine Anunobi, top pik Ejton, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Džildžes-Aleksander, Kuruks, Markanen, Čedi Osman, Džoš Okogi i prošlogodišnji top ruki Ben Simons koji će braniti čast svoje Australije...


LA Lejkers - Filadelfija 105:121
San Antonio - Feniks 126:124
Hjuston - Nju Orleans 116:121
Bruklin - Čikago 122:117
Orlando - Oklahoma 117:126
Detroit - Milvoki 105:115
Klivlend - Vašington 116:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke