Kokoškov raspolaže daleko manjim budžetom od Obradovića, koliko može njegov tim naredne sezone?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.07.2020.
13:45
Izvor: Sportske.net

Oglasio se i predsednik kluba i otkrio koliki je budžet Fenera za narednu sezonu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Fenerbahče je angažovao Igora Kokoškova umesto Željka Obradovića koji je rešio da napusti klub.

Popularni Žoc je odlučio da uzme pauzu od godinu dana, pa je tako selektor Srbije dobio sjajnu priliku da u Istanbulu otpočne svoju karijeru u evropskoj klupskoj košarci.

Od starta je bilo jasno da će Fener doživeti velike promene, klub su napustili Derik Vilijams i Nikola Kalinić (Valensija), kao i Žofri Lovernj (Žalgiris), Luiđi Datome (Milano) i Egehan Arna.

Na izlaznim vratima su i Malkom Tomas, Džejms Naneli i Kostas Slukas, a spekuliše se da bi i Jan Veseli mogao da promeni klub.

Angažovan je veliki broj novih igrača, stigli su Lorenco Braun iz Zvezde, zatim Dejšon Pjer iz Sasrija, Ulanovas iz Žalgirisa, Hemilton iz Darušafake i Danilo Bartel iz Bajerna, dok se očekuje da u klub stigne i Kenan Sipahi.

Utisak je da su novajlije zahtevale manja primanja od igrača koji su napustili klub, što potvrđuje i izjava predsednika kluba Alija Koča.

"Naš budžet je sa 30 miliona dolara pao na 18-20. Gubitak koji je košarkaški sektor doživeo je polovina gubitka koji doživeo fudbalski sektor
", rekao je prvi čovek Fenera, a prenosi Emilijano Karkija.

Dakle, Kokoškov raspolaže daleko manjim budžetom od Obradovića, pa se čini i da će tim biti nešto slabiji u odnosu na prethodne godine, ali samo na papiru.

Na srpskom stručnjaku je da izvuče maksimum iz ovih košarkaša, jasno je da je sa razlogom insistirao na ovim novajlijama, pa nema sumnje da će Fener ostati u vrhu evropske košarke i u narednim sezonama.

Utisak je i da nisu završili sa prelaznim rokom, a ovako izgleda roster istanbulskog kluba u ovom trenutku.

PG: Lorenco Braun, Bobi Dikson, Leo Vesterman, Kenan Sipahi*
SG: Nando De Kolo, Melih Mahmatoglu, Dajšon Pjer, Ekrem Sančakli
SF: Edgaras Ulanovas, Tarik Biberović, Ergi Tirpanči
PF: Danilo Bartel, Berkaj Čandan
C: Jan Veseli, Džoni Hemilton, Ahmet Duverioglu

Baner 6

Videćemo i kakvu ulogu će dobiti mladi igrači Biberović, Sančakli i Tirpanči, a čini se i da je Čandan tu pre svega zbog turske Super lige.

Utisak je dakle da Fener nije završio sa pojačanjima, ali budžet ukazuje na to da neće moći da dovode najkvalitetnije evropske igrače, pa će Kokoškov i njegov stručni štab morati da odrade detaljan skauting.

Spekuliše se da bi ekipu mogao da pojača i Vladimir Lučić, ali je reprezentativac Srbije vezan ugovorom za Bajern do leta 2022. godine i teško je poverovati da će ovoj situaciji Fener biti spreman da plaća obeštećenje za njegove usluge.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Sunday, 19.07.2020
15:14

Koliko je samo dule napravio asova, i to ne samo za prodavanje magle, vec ti kosarkasi i danas igraju ozbiljnu kosarku. Vesterman, Lovrenj, Veseli samo u Feneru. Kakav proizvodjac dobrih kosarkasa, a dosli kao klinci za koje niko cuo nije. Steta sto nije angazovan u srpskoj kosarci, makar samo u radu sa mladima

avatar
Man united
Sunday, 19.07.2020
17:48

Све, све, али дошли као клинци за које нико није чуо? Је л' ви стварно верујете у те бајке? Вестерман увелико играо у Асвелу. Ловерња довели из Валенсије. Све непознати клубови, нема шта. Једино је Весели донекле био непознат. Мада, пошто је играо у јадранској лиги, сви су сигурно били уверени у његов таленат. Само што нису сви били у могућности да га доведу.

avatar
babaroga
Sunday, 19.07.2020
21:55

Te godine proglašen najboljim juniorom Evrope na prvenstvu.

avatar
Limenka
Sunday, 19.07.2020
21:39

Dok nisu prosli Duletovu skolu nisu bili afirmisani, tek od Partizana pocinje njihova EL karijera. Mislim da nije sporno da Dule zna da izbrusi kosarkase. Na stranu voleli ga ili ne. Evo sta sada sprecava Zvezdu da dovodi mlade kosarkase? I ove sto imaju drze pod jakim ugovorima, samo da ne predju kod konkurencije. Grehota za Radanova i Simanica.