Kokoškov spušta euforiju, mnogo stvari ispred Tokija!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.02.2021.
14:05
Izvor: Sportske.net

Mnogo obaveza u tekućoj godini za naš državni tim.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov istakao je da je grupa u kojoj su se "orlovi" našli atraktivna i izazovna, ali da moramo ići korak po korak pre nego što dođe vreme za Olimpijske igre.

Žrebom u Švajcarskoj odlučeno je da se Srbija nađe u grupi sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Splitu, gde Hrvatska slovi za velikog favorita.

Najveći sportski događaj ove godine startuje tek krajem jula, a Srbija će pre toga u Beogradu odigrati kvalifikacioni turnir, dok su za ovaj mesec zakazani dueli u borbi za Evropsko prvenstvo.

Sa tim u vezi trener Fenerbahče je dao umereno izjavu.

"Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat", rekao je Кokoškov za sajt КS S-a.

Srbija će plasman na Olimpijske igre tražiti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, od 29. juna do 4. jula, gde su smešteni u grupi A sa Dominikanom i Novim Zelandom, a u grupi B su Portoriko, Italija i Senegal.

"Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak", zaključio je Кokoškov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke