Kokoškov: ''Uopšte nije bilo lepo!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.06.2021.
23:59
Izvor: Beta

Srbija je Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu počela pobedom protiv reprezentacije Dominikanske Republike sa 94:76.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je večeras da utakmica protiv Dominikanske Republike nije bila lepa, da je bilo puno grešaka, ali da je najvažnije da je njegov tim pobedom počeo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Nije bilo lepo uopšte. Bilo je grešaka, znali smo da će ih biti, ali važno je da smo dobili. Bila je psihološki teška utakmica, igrali smo kod kuće, a protivnik energičan. Igrali su kao što sam i očekivao i drago mi je da smo pobedili", rekao je Kokoškov na konferenciji za novinare.

Posle tri prilično izjednačene četvrtine, izabranici Igora Kokoškova su u poslednjoj deonici pojačali ritam i došli do trijumfa.

"Morali smo da se izjednačimo sa njihovom brzinom i to nismo uradili u prvom poluvremenu. Znali smo da će odbrana jedan na jedan biti glavna stvar. Nismo bili dovoljno disciplinovani, ali možemo da budemo zadovoljni finalnim rezultatom. Ključna je bila poslednja četvrtina", rekao je Kokoškov.

I srpski centar Boban Marjanović složio se da utakmica nije bila laka.

"Protivnik je odigrao dobro, ali smo dobili tako što smo pokazali kvalitet. Možemo da igramo mnogo bolje posebno u odnosu na početak utakmice", rekao je Marjanović.

Svi koji su došli na turnir, kako je dodao, žele na Olimpijske igre i bore se za to mesto.

"Ponosan sam na svoj tim jer nismo odustajali. Nećemo ni u narednim utakmicama. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali sada već sve izgledamo bolje", rekao je Marjanović.

Reprezentacija Srbije sutra od 20.15 igra protiv Filipina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke