Kokoškov zna šta će Sale reći igračima pred finale

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.09.2017.
13:14
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov kazao je da dobro zna šta će Sale Đorđević reći igračima pred sutrašnje finale.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Tvorac najvećeg uspeha u istoriji slovenačke košarke govorio je za srpske medije u Istanbulu uoči sutrašnjeg finala sa Srbijom.

Selektor Slovenije Igor Kokoškov kazao je da Aleksandar Đorđević ima veće iskustvo od njega u ovakvim mečevima ali da će i pored toga priprema za meč biti identična svim prethodnim.

"Đorđević ima mnogo veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Njegova harizma i znanje su kvalitet koji je on imao kao igrač i sada kao trener. Ja to iskustvo nemam, za mene je ovo prvo finale ali imamo istu pripremu, isti pristup. Ne čitamo novine, želimo da glava bude fokusirana samo na utakmicu i da sve ostalo ostavimo sa strane", rekao je Kokoškov.

Srbin koji sa klupe predvodi selekciju Slovenije ističe da samo energija i maksimalno zalaganje neće biti dovoljni za finale.

"Emocije i energije će biti. Svi igrači će odigrati utakmicu sa 110%, ali je potrebno da se odigra pametno. Energija je velika stvar ali nije dovoljna", dodao je Kokoškov.

Potom se Igor Kokoškov osvrnuo na prijateljstvo sa Aleksandrom Đorđevićem istakavši da mu je uz Dražena Petrovića "Sale Nacionale" bio idol.

"Ja sam imao dva idola u košarci, Dražena i Sašu. Velika je stvar za evropsku košarku što je Đorđević ostao u košarci i velika je stvar za srpsku košarku što je baš on selektor. Mi smo prijatelji naravno, ja njega mnogo bolje znam nego on mene. Veliko poštovanje za njega kao čoveka, igrača i trenera", rekao je selektor Slovenije.

Upitan da prokomentariše izjave Aleksandra Đorđevića u kojima je selektor "Orlova" u superlativu govorio o reprezentaciji Slovenije Kokoškov je dao vrlo zanimljiv odgovor.

"To je suštinski nebitno, ja znam da je on to vama rekao, a znam i šta je rekao u svlačionici. Mi to ne čitamo, evo sad ste mi vi rekli. To je neka rezerva i poštovanje protivnika ali ja sam siguran da je on na zatvorenom sastanku rekao 'Daj da pregazimo ove Slovence'", zaključio je Kokoškov.

Da budemo iskreni, nadamo se da će Sale zaista to reći svojim izabranicima, a još bitnije, da će igrači to sprovesti u delo u nedelju uveče.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 16.09.2017
19:41

Srbija do zlata!!! Idemo!!!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 16.09.2017
14:25

Ako ima pravde, bicete pregazeni, jer se mnogo dicite srpskim perjem. Neka me niko ne shvati pogresno, zasluzili su Slovenci finale kako god okrenes. Da su sa Rusima u finalu, i zlato bi zasluzili, ali ovako mislim da im je i srebro nesto vanserijski.

avatar
Plava Horda
Saturday, 16.09.2017
20:38

Jel ti bese pisao da necemo proci ni Italiju ili bese Rusiju?

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 17.09.2017
10:08

Pisao sam da necemo proci Hrvate i Litvance, ali sa njima nismo igrali tako da...

avatar
Kemp
Saturday, 16.09.2017
14:06

hahaha... Pregazićemo vas nego šta !!!! :D

avatar
Igor Duljaj
Saturday, 16.09.2017
13:37

Bice ovo lepo bradsko finale. Ali ubedjen sam da mi dobijamo.