Koliki je Partizanov prag bola ove sezone?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.02.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

Šta sve crno-beli mogu da podnesu i kada će osetiti plodove svog napornog rada?

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Još jedna Partizanova neuspela misija ove sezone.

Posle izgubljenih šansi za plasman u plej-of ABA lige, navijači Partizana nadali su se da bi njihovi ljubimci mogli bar da odbrane trofej u Kupu Radivoja Koraća, koji su osvajali u prethodne tri sezone.

Međutim, Dejan Davidovac ih je zaustavio u ostvarenju tog cilja i svojim poenima sa linije slobodnih bacanja u samom finišu doneo Zvezdi pobedu (79:78) i plasman u finale, gde će se večeras boriti sa Megom od 21 čas.

''Poraz boli, ali život mora da ide dalje, malo ćemo plakati dva dana, a onda da prionemo na rad i da iskoristimo ovu pauzu za napredak ekipe'', poručio je, između ostalog, trener Partizana Sašo Filipovski posle meča.

Ako se osvrnemo unazad, Partizan je ove sezone doživeo mnogo bolnih poraza, previše... Dva puta od Borca, blamaža protiv Krke, šokantna završnica protiv Budućnosti, pa još jedan minimalan od Zvezde u ABA ligi... A bilo ih je još.

Za nevericu je prosto kako je pandemija i prekid prethodne blistave sezone toliko poremetila crno-bele, da još uvek ne uspevaju da se oporave, i pored kadrovskih promena u toku sezone.

Crno-belima ostaje Evrokup kao poslednja nada da bi ova sezona mogla da se zapamti i po nečem dobrom za Partizan. Međutim, ni plasman u četvrtfinale sam po sebi ne bi mnogo doneo, osim neke satisfakcije da možda ovaj tim i nije toliko loš. Za velike stvari i povratak u evropsku elitu, treba stići do same završnice Evrokupa, a to u ovom trenutku zaista izgleda kao ''nemoguća misija''.

Doduše, od svog dolaska na klupu Partizana, trener Filipovski stalno ističe rad, rad i samo rad, to je i sinoć ponovio. Vreme je da taj rad konačno da i neke opipljivije rezultate. Ili će za to morati da se sačeka sledeća sezona...

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke