Korenite promene u Efesu

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.12.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Turski klub otpustio jednog igrača, razmatra o otpuštanju još jednog, angažovano i novo pojačanje.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Velimir Perasović je nakon serije slabih rezultata dobio otkaz, a za kormilom Anadolu Efesa zamenio ga je iskusni turski strateg Ergin Ataman.

Ataman nije puno šta promenio u redovima ekipe iz Istanbula, ali sada je krenuo da sastavlja roster po svom ukusu.

Bivši košarkaš Ješilgirešuna i Baskonije Riki Lido napustio je klub, a njegovim koracima mogao bi i plejmejker Džoš Adams.

Lido je igrao solidno ove sezone, beležio je 8,6 poena uz četiri skoka i 1,8 asistencija po nastupu u Evroligi, ali očigledno je uprava očekivala više od njega, pa mu je uručena zahvalnica.

Što se tiče Adamsa, on je imao ulogu sa klupe, a u proseku je beležio 6,6 poena za 16 minuta provedenih na parketu po meču.

Nakon odlazaka red je došao i na dolaske, pa je tako u redove Anadolu Efesa stigao 31-godišnji košarkaš sa velikim NBA iskustvom. U pitanju je američki plejmejker Toni Daglas.



Daglas je 2009. godine biran kao 29. pik prve runde drafta od strane LA Lejkersa, ali je odmah prosleđen u Nikse.

Nakon tri godine u "Gardenu" otišao je u Hjuston, a onda je krenula njegova turneja po NBA ligi. Nakon Roketsa igrao je za Kingse, Voriorse, Majami Hit, Nju Orleans Pelikanse i minule sezone za Memfis, a u međuvremenu se okušao i u Kini, gde je branio boje Đangsu Dregonsa.

Sa Efesom je parafirao saradnju do kraja tekuće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke