Košarka rupa bez dna, dogorelo, Ćolo Simeone pomaže Džiletu?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.11.2019.
12:37
Izvor: Sportske.net

Poznati klub na ivici, hoće li im "Jorgandžije" pomoći...

facebook
facebook

Povezane vesti

Košarka je rupa bez dna, nema profita, jednostavno, čak i klubovi Evrolige gube veliki novac, ali žive od fudbalskih sekcija, recimo u Španiji.

Priča se da je Real u minusu 30 miliona, Barsa 35. Jasno, za fudbalske klubove je to novac koji mogu da pokriju, jer su obavezni i da finansiraju košarku, ali to pokazuje neisplativost ovog sporta van NBA.

Estudijantes poznati klub iz Madrida je u silnim problemima. Trenira ih naš Aleksandar Džikić, u dugovima su do guše i preti im gašenje.

Kako je upozorio prvi čovek Fernando Galindo, bez investitora, "Studenti" koji su uvek bili poznati kao sjajno mesto za mlade igrače će se ugasiti. Klub je već u velikim dugovima, iako je vratio deo, sa kamatama treba da pronađu sedam miliona evra u narednim godinama, odnosno da uz tekuće troškove obezbede i milion i po za servisiranje dugova.

Budžet je oko pet miliona evra, Estudijantes nema ideju šta će učiniti, imaju i žensku ekipu, bore se za ulazak u ligu, i kako sada stvari stoje blizu su gašenja.

Ako ne pomogne Atletiko iz Madrida.

"Jorgandžije" bi mogle da budu spas, Galindo kaže da će sa njima razgovarati, jer boljeg investitora ne vidi.

Estudijantes je trenutno tik iznad linije ispadanja, ima tri pobede u deset mečeva, ali su finansije ono što ih brine. Jasno, država neće imati "sluha", porez i dugove moraju da plate, iako kako rekosmo, pozivaju se na istoriju, igrali su i Evroligu, osvajali kup Španije...

Ali, kako kažu, najam hale za utakmicu je 20 000 evra, u Ligi šampiona duplo više, jasno je da igrače moraju da plaćaju na vreme, ali i da dovode strance kako bi ostali konkurentni.

Od stranaca između ostalih tu je i naš Dangubić, par igrača iz SAD i Kanade, Duje Dukan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke