Košarka za bogove! Jokić skoro pa savršen, ali je "Kandži" izrastao srednji prst!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.09.2020.
08:23
Izvor: Sportske.net

Nije ono što mislite, neverovatna utakmica između Klipsa i Denvera. Boston vratio kontrolu u seriji...

AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill)

Povezane vesti

Šteta.

Denver je imao nekoliko puta dvocifrenu prednost, činilo se da su našli rešenje, a onda je rival zaigrao strašnu odbranu. Klipersi su sveli Nagetse na dva poena u poslednja četiri minuta igre, okrenuli rezultat i poveli sa 2:1 u seriji.

Pol Džordž je ubacio 32 poena, uz po 4 skoka i asistencije. Kavaj Leonard je dodao 23, imao 14 skokova, 6 dodavanja i par blokada, od kojih jednu Džamal Marej neće dugo zaboraviti.

"Kao da ima ekstra srednji prst, kao da raste ili tako nešto", rekao je Džordž za "Kandžinu" blokadu.

Jokić je odigrao tri strašne četvrtine, pogađao trojke, horoge, delio asistencije, 32 poena, 12 skokova, 8 asistencija. Majkl Porter je dodao 18 poena i 10 skokova.

Jokić je zaradio posekotinu na laktu, usledila je serija 21:6, posle one 8:0 kojom su Klipersi izbrisali prednost rivala. Ispostavilo se da je Dok Rivers bio u pravu kada je posle prve četvrtine rekao da će odbrana dobiti meč.

Za pobedu Nagetsima je bio potreban bolji Marej, zaustavljen je na 14 poena i lošem šutu, pa nije vredelo što je Jokić rasturio Zubca i Harela. Za njega nema rešenja, ali mu je potreban još neko, to je jasno nakon treće utakmice.

Seltiksi su vratili kontrolu nad serijom, uspeli su da dobiju kritični peti meč protiv šampiona, odigrali su sjajno poluvreme, spustili rivala na 35 poena u prve dve četvrtine. Na pauzi je bilo 62:35 za Boston, jasno povratak je bio isključen, a Bred Stivens je stigao da odmori startere, jasno i Toronto je svoje ključne igrače čuvao, kada je jasno postalo da je poraz neizbežan.

Braun je ubacio 27 poena, Kemba Voker 21, šest igrača Seltiksa bilo je dvocifreno, Tejtum je ubacio 18, ali i dalje nije namestio ruku. Toronto je šutirao oko 39%, samo 30% za tri poena, sve je jasno, osim donekle VanFlita niko nije imao rešenje u napadu, Gasol je ostao bez koševa. Teška noć za Reptorse, naredni, možda i poslednji meč serije na programu je u sredu uveče.

Toronto - Boston 89:111 (2:3)
Denver - LA Klipers 107:113 (1:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 08.09.2020
11:29

Jokara je tata za sve. Mora da mu se doda neka klasa za prsten

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 08.09.2020
08:54

Kakvi su to dresovi Denvera?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 08.09.2020
08:27

Dokle nameravas da pises LeOnard? Ovo je sramota kakva se ne pamti, jbt.