Košarkaši Zvezde: "Odbrana donela pobedu, samo da ostanemo zdravi"

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.12.2016.
23:06
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde su složni u ocenama nakon meča.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je večerašnja utakmica i pobeda protiv CSKA za pamćenje i dodao da je njegova ekipa pokazala da može svakoga da pobedi.

"Imali smo neverovatan težak raspored u decembru i pravi test za ekipu koliko može. Mislim da smo taj test položili najvišom mogućom ocenom i zaokružili ovaj mesec i ovu godinu najvećom pobeodm u ovoj sezoni protiv aktuelnog praka Evrope u ovakvom ambijentu. Ovo je veče za pamćenje", rekao je Mitrović novinarima posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali moskovski CSKA sa 78:67.

"U decembarskom nizu utakmica igrali smo nestvarnu odbranu, možda samo protiv Cedevite nismo, ali ostalo je izgledalo impresivno. Sveli smo CSKA na 63 poena, četiri poena su nam dali u poslednjem minutu. To je ono što potenciramo zadnjih nekoliko godina i naglašavamo kao naše najjače oružje. Pokazalo se istinito da kada igramo našu igru i odbranu kakvu smo igrali večeras možemo protiv svakoga... Pobedili smo CSKA, pobedili smo najjačeg u Evropi i to je dokaz da možemo da igramo sa svima", rekao je Mitrović.

Najefikasniji košarkaš Zvezde na večerašnjoj utakmici Ognjen Kuzmić ocenio je da je ekipa zahvaljujući čvrstoj odbrani došla do "velike pobede".

"Počelo je odlično, pogotovo u odbrani, nje moglo bolje. Pokazalo se da možemo da igramo odbranu protiv svih, ali samo tako možemo da nastavimo i u narednim utakmicama.", rekao je Kuzmić.

On je večeras predvodio Zvezdu sa 16 poena, 10 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, medjutim, centar crveno-belih rekao je da "uvek može bolje".Kuzmić je ocenio da je kvalitet crveno-belih to što "u svakom trenutku neko od igrača može da povuče tim ka pobedi".

"Nejt je u poslednjoj deonici ušao i povukao ekipu. To je naš kvalitet, a ne samo jedan igrač. Uvek možemo da 'izmiksujemo', pa protivnik nije siguran šta da očekuje", rekao je Kuzmić.

Upitan da li posle večerašnje pobede protiv CSKA razmišlja o plasmanu u Top 8 Evrolige, Kuzmić je rekao da ima još mnogo da se igra.

"Ima još 15 utakmica. Ne razmišljam o tome. Bitno je da se koncentrišemo na sledeću utakmicu. Rano je pričati o tome. Bitno je da u 2017. godinu ulazimo s velikom pobedom, ali je i bitno da svi ostanemo zdravi", rekao je on.

Beogradski klub je zabeležio sedmu pobedu, dok je ekipi CSKA ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica Evrolige.

Zvezda će u sledećem kolu 6. jaunara gostovati Žalgirisu u Kaunasu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Friday, 30.12.2016
02:10

Ovo je rezultat zadržavanja ekipe na okupu. Bili bi mi dobri i u drugimnFudbalu kada bi zadržavaju zvezdas u timu.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 30.12.2016
00:54

Pricao sam vec o sistemu Crvene Zvezde, o perfektnoj odbrani koju imamo i svakodnevno uvezbavamo. Ovo je tim pre svega sastavljen od velikih ljudi, cistokrvnih Zvezdasa, odlicnih defnzivaca. Ovde nema egoista, nema velikih skorera, niti nekih skupih igraca, vecih imena. Svi su isti, i svi se bore kao jedan, ne stede se ni minimalno, bacaju se svaku loptu i rizikuju povredu, zive za Zvezdu. Dokazuje se da je timska hemija izuzetno bitna, a mi je imamo, najbolju u citavoj Evropi, kao i odbranu koja je posledica toga. Trebalo je par godina da se stvori sampionski tim i sjajan defanzivni sistem, da bi se u prethodne 3 samo sve vise ojacavao isti i sada je skoro na vrhuncu. Svakim danom sve smo jaci, i to je najveca zasluga Radonjica i citavog strucnog staba koji svakodnevno. Sada smo razbili jedan izuzetno strasan tim, i ovde pobeda vredi duplo, jer njih retko ko ce uopste pobediti. Ovo je dan kada je unisten sampion Evrope, gde je Zvezda vec evo trecu godinu u nizu slomila nekog aktuelnog sampiona, ali ovaj je bio poseban. Nikad jaci, bogatiji i kvaliteniji Cska je pao, i to niti jednog trenutka nije bio ni blizu da zapreti. Ovaj datum ce zaista dugo da se pamti.

avatar
Стефан Б.
Friday, 30.12.2016
01:39

Nisu svi čistokrvni Zvezdaši, Dangubić je okoreli grobar.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 30.12.2016
19:11

Bio je nekada davno, ali ne ostrasceni...Isto tako i Bogdan je bio nas recimo... Sada je u potpunosti ceo tim Zvezdaski, gde jedan gine za ovog drugog...igrajuci za klub oni to rade i kao navijaci i kao igraci, profesionalci. Svi se osecaju kao da im je ovo druga kuca, svi osim Voltersa naravno...

avatar
Стефан Б.
Friday, 30.12.2016
15:28

@Nemanja Vidić NO.1 Kako nije tačno? Pa imaš slike njega na tribini sa grobarima na utakmici Partizana.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 30.12.2016
11:37

Eto vidis npr ni to nije tacno