Košarkaši Zvezde samokritični, ali vide pomak

Autor: Beta Beta
petak 06.11.2015.
23:40
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da su on i njegov tim odigrali večeras bolje nego u prethodne dve utakmice, ali da ekipa ipak treba mnogo toga da popravi u nastavku sezone.

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da su on i njegov tim odigrali večeras bolje nego u prethodne dve utakmice, ali da ekipa ipak treba mnogo toga da popravi u nastavku sezone.

"Mislim da smo odigrali bolje nego prethodne dve utakmice, koje smo izgubili sa mnogo većom razlikom. Večeras smo pokazali evidentan napredak u nekim segmentima. Nadam se da će to biti mnogo više i mnogo bolje u narednom periodu", rekao je Lazić novinarima posle meča.

Zvezda je večeras izgubila 60:74 u četvrtom kolu Grupe A Evrolige i tako pretrpela treći poraz u takmičenju.

"Što se tiče same utakmice, držali smo se povremeno. Imali su 20 poena razlike, uspeli smo u četvrtoj četvrtini da dođemo do 10 poena, a dalje nismo mogli. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, ako se uzmu u obzir prethodne dve, koje smo izgubili velikom razlikom. Večeras su energija i zalaganje bili na znatno višem nivou nego na prethodnim utakmicama, ali ostaje nam mnogo više da radimo i popravljamo to i siguran sam da ćemo biti bolji kako vreme bude odmicalo", rekao je Lazić.

Centar Vladimir Štimac ocenio je da ekipa nije dovoljno slušala trenera večeras.

"Mislim da nismo odigrali ono što nam je trener rekao. Pokušali smo, nismo uradili to, mislim da treba se spremamo za ovu utakmicu sa MZT-om, jer nam je to jako važna utakmica. Da odemo da vidimo šta smo radili pogrešno, da slušamo šta nam trener kaže da ispravimo, da treniramo više, da se uklopimo" rekao je Štimac.

Reprezentativac Srbije je istakao kvalitet protivnika kao faktor lošeg početka svog tima.

"Pa dobro, nije Fenerbahče neki tim ne znam ni ja koji. To su sve igrači koji su igrali NBA ili ne znam šta. Treba mnogo čvršće da bude...Kažem opet, trebalo je samo malo više da slušamo trenera i bilo bi bolje", rekao je Štimac.

Fenerbahče je imao mnogo više skokova u prvom poluvremenu, ali se Zvezda posle izjednačila u tom segmentu igre.

"Ne znam koji je odnos skokova, ali u nekim trenucima kada je trebalo možda mi da prelomimo, oni su uhvatili te skokove u napadu, zakucali, uhvatili su meni preko glave loptu...neka dva-tri puta je bila ničija, oni su je uhvatili opet... To su sve sitnice koje čine jednu veliku stvar. Da smo mi u tom trenutku pohvatali te lopte, to bi već bila neka druga priča. Ovako, oni su to bolje odradili od nas, čestitam im i odmah seokrećemo ka sledećoj utakmici, nemamo sad šta tu da žalimo", rekao je Štimac.

Marko Simonović je kratko ocenio da je ova utakmica bila dobra škola za mlad tim Zvezde.

"Znali su šta su hteli i od prvog minuta su nametnuli svoj stil igre. Ništa, dobro iskustvo za ove mlade igrače da vide kako to izgleda kada se igra protiv ovako jakih ekipa. Čestitam im na pobedi i na fer igri. Hvala navijačima koji su nas bodrili sve vreme. Idemo dalje, sada sledi MZT, za nas jako bitna utakmica i to moramo da dobijemo", rekao je Simonović.

Stefan Jović je bio kritičan prema igri tima.

"Bili smo bolji nego u pretodna dva duela možda po rezultatu, ali kada se vidi kako smo otvorili meč, očigledno je da imamo problema sa koncentracijom na početku meča. Opet otvaramo utakmicu sa 13 razlike, što je nedopustivo na ovom nivou takmičenja. Posle toga smo se nešto vratili, ali opet...neke stvari vezane za nas same…to su stvari koje moramo da radimo između sebe", rekao je plejmejker Zvezde.

"Ne znam kako to da opišem: igramo, igramo i onda nas nema nigde. Kao da se resetujmo svi...Mislim da atmosfera ne bi trebalo da stvara pritisak, ali je očigledno da ima uticaja na nas. Pravimo mnogo glupih grešaka. Ne znam kada ćemo početi da ispravljamo te greške. Mnogo lakih poena dajemo protivniku za kratko vreme i posle ne možemo da se vratimo", rekao je Jović.

Rajan Tompson je ocenio da je tim na momente igrao dobro, ali da nije bio na nivou potrebnom da se parira Fenerbahčeu.

"Imali smo neke nalete koji su izgledali sjajno, ali to nije bilo dovoljno. Kad igrate protiv ovakvog tima, morate više da trčite, da bude povezaniji, da igrate bolju odbranu. Ovo je jedan od najboljih timova u Evropi i jednostavno nam večeras nije išlo", rekao je on.

Tompson je večeras odigrao svoj najbolji meč od kada je došao u Zvezdu.

"Idem od dana do dana. Pre ovoga sam hteo 'sad, sad' i silio sam stalno, ali imam podršku tima koji mi govori da znam da igram košarku i da ne forsiram previše. Podržava me i trener i danas je konačno lopta ušla, ali nije to dovoljno ako ne pobedite. Tako da je bilo lepo da konačno vidim kako lopta ulazi, ali nismo uspeli sve da povežemo", rekao je Tompson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke