Kreće bitka za "Žućkovu levicu"

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.02.2020.
13:38
Izvor: Sportske.net

"Večiti" u večitom problemu, ima li prostora za iznenađenje?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Ove godine će se Kup Radivoja Koraća održati od 13. do 16. februara, a kao i minulih pet puta domaćin finalnog turnira biće Niš i sportski centar "Čair".

Za "Žućkovu levicu" će se boriti osam ekipa, četiri iz ABA lige (Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemaks i FMP), dve iz Košarkaške lige Srbije (Borac i Dinamik), kao i dve iz Kupa KSS (Sloboda iz Užica i BKK Radnički).

Nedavno   su   žrebom   određeni   i   parovi   četvrtfinala,   prvog   dana   turnira   (četvrtak   13.   februar) gledaćemo duele Crvene zvezde i BKK Radničkog (17h), kao i Mege Bemaks i Slobode (19:30h).

Preostala dva susreta četvrtfinala igraju se već sutradan, od 17h se sastaju FMP i Dinamik, dok dva i po sata kasnije na teren dvorane "Čair" izlaze branilac trofeja Partizan i čačanski Borac.

Baner basket

Kao što je i ranije bio slučaj, ekipe koje igraju istog dana svoje četvrtfinalne mečeve će se ukrstiti i u polufinalu, koje je na programu u subotu 15. februara, prvi par se sastaje u 17h, drugi četiri sata kasnije.

Samo finale je zakazano za nedelju 16. februar od 21h.

Jasno je da su Borac i Dinamik potencijalne "nagazne mine" za favorite, pa će najteži zadatak od timova iz regionalnog takmičenja imati FMP i Partizan, od kojih se očekuje da se ukrste u drugom polufinalu.

Glavni favoriti za osvajanje trofeja su bez sumnje aktuelni osvajač Partizan i aktuelni šampion Srbije i Jadrana Crvena zvezda, ipak, večiti rivali će imati i najviše problema od svih učesnika zbog pravila o broju stranaca, maksimum u KRK je četiri, Partizan ih ima sedam, Zvezda šest.

Baner basket

Favoriti su znali da se muče u Kupa Koraća, ali su Partizan i Crvena zvezda igrali poslednja tri finala, žreb se namestio tako da bi ponovo derbi mogao da se igra u samoj završnici, videćemo da li neko može da pomrsi račune večitim rivalima

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke