Kreirajte novi dres ''Orlova'', KSS nudi bogatu nagradu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
17:50
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Zabava može da počne.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Povodom proslave 100 godina košarke u Srbiji Košarkaški savez naše zemlje raspisao je javni konkurs za izradu idejnog rešenja novog zvaničnog dresa muške i ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

''Pobedničko rešenje treba da bude namenski kreirano za potrebe konkursa kao i da ispunjava profesionalne standarde dizajna propisane od strane FIBA, a u skladu sa FIBA pravilnikom.

Kao jedan od najvažnijih elemenata identiteta Košarkaške reprezentacije Srbije, idejno rešenje treba da prati dizajn koji će obeležiti 100 godina postojanja košarke u Srbiji.

Dres će reprezentativci Srbije nositi na svim utakmica međunarodnih takmičenja i na svim važnim utakmicama u 2023. godini. Idejno rešenje bi trebalo da na originalan i vizuelno interesantan način predstavlja našu košarku i njenu bogatu istoriju'', navodi se, između ostalog, na zvaničnom sajtu KSS.

Posebno je naglašeno da idejno rešenje dresa treba da sadrži primarno kolorno rešenje (dve boje – tamna i svetla) dresa, šortsa i nadmajice koja se nosi u dvorani na utakmicama u 2D i 3D formatu (prednja i zadnja srana).

Postoje i obavezni grafički elementi na dresu, pa se na dresu moraju naći i logotipi sponzora našeg nacionalnog tima, a više detalja možete pročitati OVDE.

Ono što je najprimamljivije je nagrada od 100.000 dinara kreatoru pobedničkog rešenja, i ne samo to. Tu je i mogućnost da pobednik dizajnira kompletnu opremu košarkaške reprezentacije Srbije (trenerke, majice, jakne itd…).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke