KRK - Mega preokret, ništa od iznenađenja!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.02.2019.
18:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši čačanskog Borca još jednom su bili na korak od plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća, ali su, kao i prošle godine, u završnici "ispustili" favorizovanog rivala.

KSS
KSS

Povezane vesti

Treći četvrtfinalni susret na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća mogao je da nam donese i prvo veliko iznenađenje, ali je Mega Bemaks posle velikog preokreta uspela da savlada Borac iz Čačka.

Osvajač "Žućkove levice" iz 2016. godine savladao je Borac rezultatom 73:69 (10:13, 16:23, 21:22, 26:11) zahvaljujući "atomskoj" četvrtoj četvrtini.

Tim Dejana Milojevića bio je u podređenom položaju više od 35 minuta, ali je fantastičnom serijom na startu poslednje četvrtine napravila preokret i sprečila iznenađenje.

Za pet i po minuta Čačani nisu uspeli da postignu poen, pa je Mega uspela da se vrati u život serijom 10:0, ali tu nije bio kraj. Milojevićev tim je nastavio da igra u dobrom ritmu i na dva minuta pre kraja došao do +7 (72:65) što je praktično odlučilo utakmicu.

Pokušavao je Borac do kraja da se vrati u život, smanjio je zaostatak usled slabe realizacije Meginih igrača sa linije penala, ali je na kraju tim Jovice Arsića bio na poraženoj strani.

Najefikasniji u ekipi Mega Bemaksa bio je Nikola Mišković sa 17 poena i 5 skokova, a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Luka Ašćerić (15 pts, 5 sk, 6 as) i Stefan Fundić (14 pts, 7 sk).

U poraženom sastavu sjajna partija reprezentativca Ilije Đokovića. Plej Borca postigao je 23 poena i zabeležio 5 skokova i 4 asistencije, a uz njega je odličnu partiju prikazao i Radovan Đoković koji je meč završio sa 17 poena (4 sk i 2 as).

Ekipa Mega Bemaksa sastaće se u polufinalu sa boljim iz večerašnjeg okršaja Crvene zvezde mt:s i Dinamika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke