KRK - Zvezda pobegla sa giljotine!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.02.2019.
21:19
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s dobro su se poigrali sa živcima svojih navijača, ali su i drugu godinu za redom uspeli da "prežive" prvi meč na Kupu Radivoja Koraća i plasiraju se u polufinale.

KSS
KSS

Povezane vesti

Poslednji četvrtfinalni meč na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća završen je očekivanom pobedom Crvene zvezde mt:s, ali ne na način koji su mnogi predviđali.

Dinamik je u većem delu susreta nadigrao šampiona Srbije, a Crvena zvezda je u poslednjem minutu stigla do preokreta i slavila rezultatom 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12).

Šampion Srbije loše je otvorio večerašnji četvrtfinalni duel sa ekipom Dinamika i za deset minuta upisao samo 13 poena.

Uska odbrana ekipe sa Dorćola i meka ruka u šutu za tri poena napravili su razliku u prvoj četvrtini u kojoj je Dinamik stekao šest poena razlike (13:19).

Nešto bolju igru prikazali su izabranici Milana Tomića u drugom kvartalu. Serijom 6:0 (20:23) crveno-beli hvataju priključak, ali je Dinamik na to imao adekvatan odgovor. U tim momentima razliku je pravio Miloš Glišić za koga Zvezdini visoki igrači nisu imali rešenje.

Završnica druge četvrtine pripala je ekipi Vlade Đokića, pa je Dinamik na odmor otišao sa devet poena prednosti (39:30).

U trećoj četvrtini delovalo je da se Crvena zvezda mt:s potpuno raspada na terenu. Dinamik je na sredini treće deonice stigao do maksimalnih +13 (51:38). Usledio je tajm-aut Milana Tomića i Zvezdina serija 5:0 kojom crveno-beli ponovo tope minus.

Na ulasku u poslednju četvrtinu Dinamik je imao deset poena prednosti (58:48) ali je sav kapital izgubio u uvodnim minutima. Crveno-beli su nanizali osam poena bez primljenog koša ali im nikako nije polazilo za rukom da izjednače ili preuzmu vođstvo.

Tri i po minuta pre kraja Boriša Simanić pogađa oba slobodna bacanja i u tom momentu Zvezda stiže do izjednačenja (63:63). Na taj način dobili smo neizvesnu završnicu, što niko nije očekivao pre ovog meča, a mnogima se i tom utakmice činilo da je neće biti.

Minut i po pre kraja, nakon promašene trojke Dušana Kutlešića crveno-beli dolaze do prednosti zahvaljujući Biliju Beronu koji je u završnici preuzeo odgovornost.

Dinamik se nije predavao, Vuk Vulikić je junački vezao pet poena i ponovo doveo Dinamik u vođstvo. Strah se potom uvukao u redove ekipe sa Dorćola, namerna lična Beslaća je presudila, pa je Zvezda na kraju ipak uspela da ostvari očekivanu pobedu i plasira se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Bili Beron sa 21 poenom i 4 skoka, a po 13 poena ubacili su Boriša Simanić, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.

Na drugoj strani fantastična partija Miloš Glišića koji je meč završio sa 23 poena, 9 skokova i 3 asistencije. U redovima Dinamika dvocifreni su bili još Vuk Vulikić (13 pts, 2 sk) i Petar Rakićević (10 pts, 7 sk, 6 as).

Crvena zvezda mt:s sutra igra protiv Mege Bemaks u drugom polufinalu, a pre ove dve ekipe na teren će igrači Partizana i FMP-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 16.02.2019
05:53

Hvala ti Zvezdo sto su neki ziveli u nadi do samog kraja utakmice.

avatar
neme
Saturday, 16.02.2019
00:04

Sta se primate klasicna namestena utakmica pa zato ova takmicenja i sluze.Da se igra deset utakmica zvezda bi dobila jedanaest sa 10+ min.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 15.02.2019
23:32

Najveći budžet u istoriji srpske košarke. Spucane ogromne pare u nikad veći broj skupih stranaca. I onda mora sudija da pobedi jedan Dinamik. I sutradan ili možda čak i prekosutra doći će ovde neki da slave. Šta da slavite, ovakve nečasne stvari slavite?

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 16.02.2019
01:56

najveci budzet ima trinkijerri za 800k platom :(

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 16.02.2019
05:54

Nemate vi samo najveci budzet u istoriji srpske kosarke, nego i najskuplji tim i najplacenijeg trenera od kad se kosarka igra na ovim prostorima.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 15.02.2019
23:24

Nije problem kad se gubi i kad se igra lose,ali ove neke stvari ovako iz krajnosti u krajnost i to vise puta tokom sezone su neshvatljive i ne mogu da ih razumem,specijalno veceras.Nemam nista protiv Tomica ali kad ekipa udje u kontra ritam ona igra do kraja tako,nikad nije trgnuo ekipu,ko ce ako nece on?A da ne pricam sto su im dozvolili da sutiraju za tri poena na kraju,van pameti!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 16.02.2019
00:10

Izgleda da po tebi nije problem kad vam sudije rešavaju utakmice i donose pobede? Naravno, šta se drugo može očekivati od tebe.

avatar
Čerek B.
Saturday, 16.02.2019
08:34

Šta je sudija rešio? Čak se i trener Dinamika složio da su bili "grublji" i da je sudjenje bilo na vrhunskom nivou. Očigledno ti znaš nešto što ljudi iz košarke ne znaju

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 16.02.2019
05:56

Tebi nije problem da na vestima o Zvezdi prospias crvene partizanske lazi.

avatar
nemam pojma
Friday, 15.02.2019
22:58

Šteta što je ušla voda u uši igračima Dinamika. Imali su pobedu, sami su je izgubili uz malu pomoć sudija. Ali najviše zbog sebične igre u poslednjih 5 minuta spoljnih igrača Rakićevića, Vulikića, Đerića i Kutlešića. Glišić nije dobio ni jednu upotrebljivu loptu. Ne znam zašto u timu nisu imali Stevanovića.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 15.02.2019
23:30

Ne loži se, namešteno.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 16.02.2019
05:56

Tragikiomicno kad to kaze navijac jugoslovenskog kosarkaskog kluba.

avatar
Realni Arthur
Friday, 15.02.2019
22:51

E ovo je KUP, zato ok je dobili smo, to je to. Secate se prosle godine, dobijemo prvu 45 poena prednost, pa protiv Borca iz Cacka jedva sa vadimo na srecu, pa u finalu bilo bez kapi krvi! E nadam se, ove ce da bude nesto bolje, ali mora neko da mi objasni jednu stvar: pa zar samo za nasu Zvezdu treba motivacija, pa Partizan igrao dali zadnji atom snage, Mega isto, ovi nasi jedva se krecu, i jos na kraju Tomic mi spominje motivaciju, o cemu bre se radi, da li je u pitanju nazadovoljstvo ili sta? Cirbes brate ko da je pao sa Marsa, konstantno los, pa cak i Odzo koji nema intelegenciju za kosarku bolji bi bio, ajde da ne kritikujem jos neke. Mislim da ce protiv Mege biti mnogo ozbiljnije, zato sto ne moze da imamo dve lose noci za redom. A jos jedna bitna stvar, izgleda da ovi sa groblja ponovo poceli da koriste one poznate manire 90-ih, nekako prvi igraju, pa i u drugom krugi ponovo prvi igraju, izvinite gospodo iz KSS, ajde malo budite pravedniji, a ne samo Partizanu nekako da mu bude uvek lakse nego nama, i prosle godine ista prica, a i ove iso. Mislim da Danilovic bas radi ovo onako kako je radio u duetu sa onim koji je trenirao Partizan iz "ljubavi". Srecno mojoj Zvezdi, lagao bih ako bi rekao kako mi ne interesuje KUP, kako nije bitan, bas bih voleo da ga dobijemo, pa zato zelim mobilizaciju pa iako izgubimo, nek izgubimo ali kako se borimo a ne kao veceras, zamalo da puknem od muke.

avatar
paok
Saturday, 16.02.2019
00:40

Sta je sad Partizan kriv, ne razumem. To sto ste jedva dobili je Vasa stvar a sto vam stalno nesto smeta to smo navikli. Ne valja ti Cirbes, slavili ste kada se vratio, sada cuti i trpi.

avatar
peca
Friday, 15.02.2019
22:47

Velika zvezda je dinamicno uz pomoc sudija pobedila znatno bolji Dinamik.To sto vi poslovicno drzite stranu zvezdi nit prvina nit novodt.Bravo Dinamik nezasluzeno vas Covicka dobi!

avatar
NikolaDzoni80
Friday, 15.02.2019
22:37

Toliko kvalitetniji da kad je stati pani sude se faulovi za lake poene... Nisu zasluzili da pobede... Aj nesportska ali faul na Beronu na 71:70 smesno...

avatar
miki2
Friday, 15.02.2019
23:14

Nije Beron nego Dobrić, bio je nesporski. Dinamik je po igri i htenju sigurno zasluzio više.

avatar
miki2
Friday, 15.02.2019
22:28

Tomić bi mogao nekad da se nasmeje pokaze neku pozitivnu energiju, i da nadje nekog pleja, ne zna se ko nam vodi igru dal Davidovac, Beron , Peperoglu. I ne znam zasto je Cirbesa uzeo na zub, treba da mu da podršku vidno je da je ostao bez samopouzdanja ali je sigurno jedan od najboljih centara u ABA ligi.

avatar
poljskikupanjac
Friday, 15.02.2019
22:23

sta jos treba da se desi pa da se tomicu uruci zahvalnica , koliko on poznaje formu igraca da povede cirbesa peperoglua , a ostavi riversa i odza ,molim te odlazi nemam vise snage da gledam ovako sporu i anemicnu zvezdu