Kup Kralja - Srbi odlični, Real nezaustavljiv

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.02.2015.
21:21
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Saragose nisu uspeli da prirede prvorazredno iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Kralja iako su naterali Real Madrid da se izbori za plasman u dalji tok takmičenja.

basketzaragoza.net/Esther Casas
basketzaragoza.net/Esther Casas

Povezane vesti

Drugog dana takmičenja u španskom "Kupu Kralja" treći četvrtfinalni meč na Kanarskim ostrvima nije doneo iznenađenje, pošto je Real Madrid uspeo da savlada Saragosu i plasira se u polufinale.

Saragosa je uspela da namuči viceprvaka Španije ali su Madriđani na kraju slavili rezultatom 85:73 (21:21, 16:20, 30:15, 18:17) čime su se priključili Barseloni i Unikahi u polufinalu nacionalnog Kupa.

Tokom prvih 20 minuta Saragosa je parirala Real Madridu, uspela da stvori četiri poena prednosti na poluvremenu, ali je potom usledio treći period koji se pokazao prelomnim po pitanju konačnog ishoda utakmice.

Petorica košarkaša Real Madrida uspela su da ostvare dvocifren učinak a najefikasniji je bio Rudi Fernandez sa 16 poena i 8 skokova, dok su u poraženom sastavu Srbi odigrali sjajno.

Reprezentativni centar Raško Katić ubacio je 12 poena i tome dodao 2 skoka, dok je Stevan Jelovac dominirao pod koševima sa 10 skokova a upisao je i 7 poena.

Real Madrid u polufinalu čeka pobednika poslednjeg četvrtfinalnog susreta u kojem će se sastati Gran Kanarija i Huventud.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke