Kvalifikacije - Hrvati konačno pobedili, Crnogorci nemoćni u Španiji

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.02.2018.
22:06
Izvor: Sportske.net

Hrvatska se opet mučila, ali ovoga puta koliko-toliko obradovala svoje navijače.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Večerašnjim utakmicama kompletirano je još jedno, četvrto po redu kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Prvi deo današnjeg programa obeležila je pobeda Belorusije nad evropskom šampionom, Slovenijom, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Od mečeva koji su odigrani kasnije večeras, u centru pažnje bile su utakmice u Španiji i Hrvatskoj.

Španci su pred svojim navijačima opravdali ulogu favorita protiv selekcije Crne Gore. ''Furija'' je slavila sa 79-67 i tako upisala i četvrti trijumf u okviru Grupe A, dok je Crnogorcima ovo treći poraz u prva četiri meča.

Špance je do trijumfa predvodio Agilar sa 16 poena, a Kolom je upisao 11. U selekciji Crne Gore dvocifreni su bili Nikolić sa 13 i Ivanović sa 10 postignutih poena.

Tabela Grupe A: Španija 4-0, Slovenija 2-2, Crna Gora 1-3, Belorusija 1-3.

A u Grupi D, Hrvatska je konačno prekinula seriju poraza i vratila nadu da može da izbori plasman u naredno kolo kvalifikacija. Hrvati su večeras u Zadru savladali Holandiju sa 82-78, ali su se opet mučili i nervirali svoje navijače, s obzirom da su Holanđani početkom poslednje deonice vodili sa 62:59.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Šakić sa 22 poena, a kod Holanđana Van der Mars sa 20 postignutih poena.

Dodajmo i da je Hrvatska savladala Holanđane manjom razlikom od one kojom je od istog rivala poražena na startu kvaluifikacija, kada je bilo 68-61 za selekciju Holandije.

Tabela Grupe D: Italija 4-0, Rumunija 2-2, Holandija 1-3, Hrvatska 1-3.

U Grupi C, Litvanija je deklasirala Kosovo* sa 106-50 i upisala četvrti trijumf, a Mađarska je na svom terenu bila bolja od Poljske rezultatom 64-57. Mađari i Poljaci sada imaju polovičan učinak u ovoj grupi, sa po dve pobede i dva poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 26.02.2018
23:42

U petom kolu Hrvati igraju sa Italijom i nemaju šta tražiti u toj utakmici. Holanđani će pobediti Rumune i šta se onda dešava? U zadnjem kolu idu na noge Rumunima i moraju ih pobediti sa većom razlikom nego što su izgubili kući od njih. To je uslov da prođu dalje. Znaju to i Rumuni, pa će biti baš veselo gledati derbi grupe D, dva davljenika.

avatar
Bageri
Tuesday, 27.02.2018
15:06

U tom slučaju će i Hrvatska, i Rumunij, i Holandija imati po dve pobede.nRazlika kojom Hrvatska mora da pobedi zavisi od toga koliko će Holandija dobiti Rumune.nNajgori im je slučaj da Holandija dobije 6 poena razlike, jer će u tom slučaju hrvati morati da dobiju rumune 8 poena razlike da ne bi završili na poslednjem mestu.