Laboral Kuća dovela NBA pojačanje

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.08.2016.
13:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Vitorije u narednu sezonu ulazi za potpuno promenjenim rosterom, ali deluje da im to neće predstavljati problem da "napadnu" uspeh iz minule sezone.

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Napustilo je Laboral Kuću osam igrača, na izlaznim vratima je i Adam Hanga, a otišao je i hrvatski strageg Velimir Perasović (Efes).

Za novog šefa struke je angažovan bivši trener Bilbao Basketa Sito Alonso, a Španac je krenuo sa sastvaljanjem jako dobrog tima.

Stigli su Rodrig Buboa (Strastbur), Andrea Barnjani (slobodni agent) i Johanes Vojtman (Frankfurt Skajlajners), a sada je klub iz Vitorije pojačao i doskorašnji plejmejker Bruklin Netsa, Šejn Larkin!

Larkin je minule sezone bio prvi plej Netsa, usled povrede Džereta Džeka, a na 78 utakmica je za tim iz Bruklina u proseku postizao 7,3 poena uz 4,4 asistencije u proseku.

Draftovan je kao 18. pik prve runde 2013. godine od strane Atlanta Hoksa, ali je prosleđen u Dalas Mavse.

U Dalasu je odigrao 48 utakmica u regularnom delu sezone, kratko je bio i deo filijale Mavsa, Teksas Ledžendsa, u NBDL ligi, a naredne sezone je prešao u Njujork Nikse.

U dresu tima iz "Medison Skver Gardena" je u odigrao 76 utakmica, a u proseku je davao 6,2 poena uz tri asistencije po utakmici.

Larkin Laboral
Foto: baskonia.com

On i Rodrig Buboa će činiti tandem plejmejkera u redovima Laboral Kuće u narednoj sezoni, a sa Vojtmanom i Barnjanijem pod obručima, klub iz Vitorije dobija obrise jedne jako ozbiljne ekipe.

Očekuje se još pojačanja, ako nastave ovim putem, treba očekivati da Alonso u narednoj sezoni ima ekipu možda i za najviše domete kako u ACB ligi tako i u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Wednesday, 10.08.2016
16:48

Ne pratim bas puno kosarku i nzm bas puno igraca ali ovi mi deluju mnogo jaci nego prosle sezone :)

avatar
soru
Wednesday, 10.08.2016
15:03
avatar
Wednesday, 10.08.2016
14:53

Strašnu ekipu ima Tau Keramika.. Favoriti su za final four, po meni..

avatar
StefanCZVYNWA
Wednesday, 10.08.2016
14:37
avatar
Gigi Datome
Wednesday, 10.08.2016
14:08

Ovo je za svakog ko prati NBA veliko iznenadjenje. Larkin je rotacijski NBA igrac, ne kapiram uopste sto je dosao u Evropu, ali svakako ce ga biti zanimljivo gledati.