Laso pričao o Nakiću i mladima, objasnio šuteve u poslednjim sekundama

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.11.2019.
21:23
Izvor: Sportske.net

Trener je bio zadovoljan igrom svog tima na strani.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Pablo Laso, kao i uvek, voli da dođe u Beograd, a i mediji vole da se ispričaju sa njim o košarci. Teme su bile poznate i očekivane: utakmica protiv Crvene zvezde, podmladak Reala, Mario Nakić, ali i igranje do poslednje sekunde.

"Prvo moram da čestitam mom timu jer je igrao 40 minuta. To nismo uspeli na ostala tri gostovanja, a danas jesmo. Tokom 30 minuta je bila vrlo tvrda utakmica, Zvezda je u trećoj imala odlične šuteve, ali ostali smo koncentrisani i u četvrtoj četvrtini smo igrali na svom maksimalnom nivou. Možda je 15 poena previše, ali moji igrači su radili vredno da bi pobedili", rekao je Laso.

Evroliga je vrlo ujednačena, a novinare je zanimalo ko je favorit sada, na šta je Laso odmah odgovorio: "Vi stvarno mislite da Fenerbahče nije favorit?" Ali, pošto su novinari insistirali, on je odgovorio.

"Teško je reći ko je favorit u ovoj Evroligi. Trenutno je izjednačeno, biće tuča ko će u plej-of, treba to da vidimo, pa ko će da osvoji prednost domaćeg terena, pa ko će na F4. Ima mnogo kvaliteta, timovi se tek uigravaju posle Svetskog prvenstva, tako da je još rano", rekao je Laso.

Usman Garuba ima 17 godina, a danas je igrao skoro 21 minut, kakav je plan za njega i koliko imate poverenja u njega?

"Moj plan sa njim je kao sa svim igračima koji dolaze iz podmlatka, a to je da igraju u Real Madridu. Ali, to je nemoguće, moraju da guraju. Podmladak je dobar, sada imaju Marija, Usmana i vrlo je važno da on ima poverenje tima, počinje skoro svaku utakmicu u ACB ligi. To je dobro o njemu i mladom programu i kako igrači mog tima reaguju kad im mladi", rekao je Laso.

Kad smo već kod Marija, kakva je situacija sa njim? Kako ste zadovoljni njime?

"Mario je u najtežoj godini karijere, hoću da to objasnim. U mladim kategorijama je fokus na vama i svi vam govore kako ste dobri i kako ćete veliki biti. Mario ima veliki talenat, ali čeka ga mnogo rada. Nema sumnje da će biti veliki igrač, ali ovo mu je najteža godina, ovo je prva godina da je profesionalac. Nadam se da će dobro reagovati na terenu, imam poverenja u njega, kao i ostatak tima", objasnio je trofejni trener.

Real je u poslednjih šest sekundi dva puta šutnuo za tri poena i pogodio jednom. Zašto je to bilo važno kad je pobeda već bila osigurana?

"Mislim da u prvoj rundi Evrolige mislim da budemo svesni svakog poena. Ovo jeste novi NBA stil, da se ne igraju poslednje sekunde, ali ovde igramo drugačije takmičenje i možda će mi trebati taj poslednji poen. Ako možemo da pobedimo Zvezdu sa 15 razlike, zašto bismo je pobedili sa 12? Tako da mislim da u prvom krugu morate da igrate svih 40 minuta", rekao je Laso.

Na kraju konferencije je novinarima samoinicijativno naglasio: "Zadovoljstvo mi je da budem ovde, naravno".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke