Lebron i Lejkersi, u sećanje na "Mambu"! Kraj za Lilarda, Dragićeva "metla"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.08.2020.
08:43
Izvor: Sportske.net

Najbolji tim Zapada sada blizu polufinala, Portland bez prve zvezde, i treće "čišćenje" na Istoku...

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Kobijeva noć. Lejkersi nisu ništa prepustili slučaju, prilika da odaju još jednom počast legendi. Nosili su specijalne "Crna mamba" dresove kao omaž tragično stradalom Brajantu koji je zajedno sa ćerkom Đianom i još petoro ljudi, poginuo u januaru u padu helikoptera u Los Anđelesu.

Dresovi su imali i mali broj "2", broj koji je nosila Brajantova ćerka, talentovana košarkašica.

Lejkersi su otvorili sa 15:0 i nisu se osvrtali, početkom drugog poluvremena stigli su na +38, odatle nema povratka. Lebron je ubacio 30 poena, imao 20 asistencija za manje od pola sata, Dejvis i Kuzma dodali su po 18 poena. Na drugoj strani Nurkić 20 koševa, 13 skokova, Lilard je ubacio 11, povredio je koleno i to bez kontakta, ni posle prvog snimanja nije saopšteno kakva je povreda, ali Lejkersi su na pobedu od polufinala, teško da će pred ispadanjem Blejzersi rizikovati neku goru povredu svog lidera.

Indijana se borila, ali videli smo i treću metlu na Istoku. Posle Bostona i Toronta, i Majami je počistio rivala, mnogo lakše nego što se očekivalo Hit je dobio četiri meča protiv Pejsersa, noćas su završili posao, ovo je njihova prva dobitnička serija od 2016.

Klupa Majamija je dala 41 poen, "kolege" iz Pejkersa svega 3. Batler je povredio rame, ali se vratio u nastavku, dao je samo šest poena, ali Dragić je brojao do 23, Adebajo uz 14 koševa, odradio i sve drugo, čak 19 skokova i 6 asistencija. Indijana je igrala dobro tokom sezone, ali završila loše, mnogo im je nedostajao Domantas Sabonis, ali i sa njim teško da bi parirali Hitu.

U prvim mečevima, Tander nas je uverio da ništa nije slučajno, poravnali su protiv Hjustona, Vestbruk nije igrao, ali je stigao da se zakači sa klupom bivšeg tima.

Milvoki ne dopušta iznenađenja, najbolji tim lige je trećom pobedom u nizu protiv Orlanda stigao nadomak polufinala.

Rezultati:

Portland - LA Lejkers 115:135 (1:3)
Majami - Indijana 99:87 (4:0)
Orlando - Milvoki 106:121 (1:3)
Oklahoma - Hjuston 117:114 (2:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke