Lebron izašao, kraj NBA?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 27.08.2020.
08:19
Izvor: Sportske.net

U ovom trenutku sve je neizvesno, ali ishod sastanka igrača pokazuje da će liga teško biti nastavljena...

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Nakon što su Baksi odbili da igraju, a pridružio im se Orlando i ostala dva meča NBA su odložena.

Noćas se nije igralo, posle novog nasilja i policijske brutalnosti, igrači su na ovaj način podigli glas u želji da ih čuje Amerika.

U ovom trenutku stvari su daleko od raspleta, košarkaši su održali sastanak, ali nema zajedničkog stava.

Američki mediji su iz nekih izvora saznali da kompletni timovi Lejkersa i Klipersa ne žele da igraju, da su doneli odluku, ali da su ostali učesnici plej-ofa podeljeni.

Zbog nemogućstva da se nađe dogovor, Lebron je prema tim izvorima napustio sastanak iznerviran zbog raskola, ali pre svega jer su Baksi bez konsultacije sa drugim timovima odbili da igraju. On smatra da su pre tog poteza morali da obaveste ostale, kako bi igrači izašli sa istim stavom.

Ovako odložene su tri utakmice, malo je verovatno da će se igrati i danas, ali niko ne zna da li je ovo kraj, ili će podele usloviti nemoguću situaciju da timovi sa Pacifika, iz EL-Eja sami napuste "mehur" u Orlandu i praktično predaju mečeve. Radi se o dve ekipe koje su uz Milvoki favoriti za titulu.

Anti-trampovska javnost je dala podršku igračima jer je ovo način da dignu glas i ukažu na probleme onima koji gledaju košarku, a zatvaraju oči pred rasnom nejednakošću, ali generalno gledano bez zajedničkog stava i "promene" kako je napisao iznervirani Lebron posle najnovijeg nasilja policije, akcija deluje stihijski...

Lebron se zalaže za akciju i vlasnika klubova, a navodno su igrači nezadovoljni što Adam Silver komesar NBA ne zauzme stav.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Thursday, 27.08.2020
11:06
avatar
Brkljac Vladimir
Thursday, 27.08.2020
09:29

Vase je da igrate za ono zasto ste placeni tj da radite svoj posao a ne da se mijesate u politiku , svima par plata oduzeti pa da vas onda vidim

avatar
Red to the bone
Thursday, 27.08.2020
08:53

Gomila izdajnika, gledali smo mi taj snecario više puta