Ledeno u Pioniru, "-20" - Uniks zatrpao koš Zvezde u Beogradu, Kalinićev krik brige

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.11.2021.
20:50
Izvor: Sportske.net

Iako su uspeli da se vrate

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Uniksa sa 78:98 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru 12. kola Evrolige.

Imala je Zvezda svoje dobre momente na ovom duelu, posebno u završnici prvog poluvremena, ali nemilosrdni šut Uniksa zagorčao je život domaćinu koji nikako nije mogao da im isparira u tom segmentu igre. 

Energija sa tribina bila je fenomenalna, ali ona nije pokolebala niti zastrašila igrače Uniksa na startu utakmice. Sve su pogodili i sa 8:0 u prvih minut i po naterali Dejana Radonjića na prvi tajm-aut.  Svega četiri minuta bilo je neophodno ruskom sastavu da preko Lorenza Brauna, Uzinskog i Hezonje upiše tri trojke.

Odbrana nije bila na nivou pređašnjih utakmica, lake poene su primali igrači Crvene zvezde, a bili su i van ritma u napadu, no koliko-toliko su pogađali, ali nedovoljno da ispariraju Uniksu. Razigran je bio Uniks, ali sa nadom da energija može da se preokrene u njihovu korist, igrači Crvene zvezde okončali su prvu deonicu kada je zakucao Osin Holins sa 16:26. Taj broj primljenih poena ujedno je bio i najgori defanzivni učinak ekipe Dejana Radonjića u ovoj sezoni Evrolige. Dva manje primili su u Milanu od Armanija.

Za nijansu se uspostavila ravnoteža u napadu Crvene zvezde, a Uniks je dobro igrao i početkom druge deonice. Međutim, ono zakucavanje Ostina Holinsa jeste bila najava nove mantre! Nakon +15 Uniksa, usledile su dve trojke Branka Lazića, bravure Holinsa i Kalinića, za „minus tri“. Nije crveno-beli tim uspeo da iskoristi situaciju kada je Uniks delovao kao bez rešenja, usput je i Hezonja zaradio tehničku zbog provokacija upućenih navijačima. Tada je i energija ubrzo doživela amplitudu, a Zvezdi je popustila koncentracija i Uniks je to iskoristio za novu pristojnu razliku pred pauzu na koju su otišli sa osam poena prednosti.

Ponovo je Uniks maestralno otvorio poluvreme, a novom trojkom Marija Hezonje stigli su do +14, što je bio znak za novo zbijanje redova Dejana Radonjića. Nije to pomoglo, Uniks je igrao fantastično, ubrzo su došli i nadomak 20 poena viška, ali trojka Holinsa i nesportski faul koji je iznudio Ivanović ponovo je uneo nadu u preokret. No, to je bilo mnogo kraćeg daha nego li prethodni nalet. Uniks je odigrao fenomenalnu partiju. Ajzeja Kenon je nizao trojke kao na traci, Džon Braun je radio rovovski posao i tako su prešli granicu od 20 poena razlike.

Prema svim statističkim parametrima, Uniks je bio dominantniji, pre svega u šutu za tri poena. Zatrpali su koš Crvene zvezde i već po ulasku u završnu deonicu bilo je jasno da pobeda putuje u Kazanj.

Uniks se nije opuštao, održavali su svoju prednost, a ujedno i povećavali broj postignutih poena. Uz sve to, krik Nikole Kalinića nakon što je uvrnuo zglob samo je dodatno bacio mrak na ovaj duel. Izašao je iz igre uz poteškoće. 

Na kraju, čak 15 ubačenih trojki tima iz Kazanja, protiv toga se nije moglo...

U Zvezdi je po drugi put u nizu u Evroligi najefikasniji bio Ostin Holins sa 15 poena, Nejt Volters je dodao 13. Kada je reč o Uniksu, Mario Hezonja i Ajzeja Kenon ubacili su po 17 koševa, a impozantno je to da se samo Janis Tima, igrač sa najmanjom minutažom u ekipi Vladimira Perasovića, nije upisao od onih koji su nastupali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke