Legendarni Italijan: "Svaka čast Teu, ali ne može da se poredi sa Danilovićem"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 12.10.2019.
11:34
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih italijanskih košarkaša devedesetih godina i početkom novog milenijuma govorio o Virtusu u opširnom intervjuu za Korijere delo sport.

EPA/Louisa_Gouliamaki
EPA/Louisa_Gouliamaki

Povezane vesti

Legendarni Đanluka Bazile, košarkaš koji je tokom svoje karijere osvajao Evroligu sa Barselonom, igrao sjajno u Fortitudu u Bolonji, a sa reprezentacijom Italije je osvojio i jedno Evropsko prvenstvo 1999. godine, govorio je o Seriji A gde je tema bila i - Miloš Teodosić.

Verovatno najveće pojačanje ove godine u Seriji A, tačnije za ekipu Virtusa iz Bolonje koju vodi srpski stručnjak Aleksandar Đorđević, ima veliko poštovanje od Bazilea.

Ipak, nekadašnji bek reprezentacije Italije je istakao da ne može da se poredi sa Danilovićevim kvalitetima u najboljem dobu aktuelnog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

"Uz dužno poštovanje, Teodosić je dobar, ali je rizično porediti ga sa Karltonom Majersom ili Predragom Danilovićem.

Miloš je plej, a Saša Danilović je bio bek/krilo. Ipak, Danilović u svom zlatnom dobu je neuporediv sa Teodosićem", rekao je Bazile.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Saturday, 12.10.2019
12:01

“Dončić i Jokić su fantastični igrači, ali jedini bi Bogdan Bogdanović mogao da igra sa nama”, odgovorili su u glas Predrag Danilović i Saša Đođević na panelu posvećenom fenomenu jugoslovenske košarke na najvećem i najznačajnijem Festivalu sporta u Italiji, u organizaciji najuticajnijeg i najtiražnijeg sportskog lista ''Gazete delo sport''.

avatar
REVØLT
Saturday, 12.10.2019
11:42

Sa Majersom itekako moze da se poredi, mislim da je cak i bolji od njega, a sa Djavolom ne moze niko od igraca koji su dosli posle njega ako cemo realno. Mozda samo BB8.