Lejkersi najbolje u istoriji, Dončićev rekord!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.11.2019.
09:21
Izvor: Sportske.net

Lider nastavio da teroriše rivale, Slovenac pomera granice košarke. Iznenađenje u San Antoniju, Jangu ni 49 poena nisu bili dovoljni da Atlanta dobije...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Lejkersi kao brzi voz, noćas su stigli do desete pobede u nizu i zadržali prvo mesto u ligi. Žrtva je bio Vašington, Entoni Dejvis je ubacio 26 poena i imao 13 skokova, sve je bilo gotovo tokom treće četvrtine, pa je Fogel dozvolio luksuz da odmara i Lebrona koji je igrao 25 minuta, dovoljno za 23 poena i 11 asistencija. Lejkersi su inače na 17-2 što je najbolji start slavne franšize u istoriji.

Hasan Vajtsajd je imao 8 poena, 15 skokova i čak 10 blokada u pobedi Portlanda na Čikagom. Dvocifren broj blokada je najveći u istoriji tima iz Oregona, slavni Bil Volton i Teo Retflif su imali po 9.

Luka Dončić je izjednačio rekord karijere, ubacio 42 poena u Arizoni, malo mu je nedostajalo za tripl-dabl, imao je 11 asistencija i 9 skokova. Mavsi su serijom 9:0 u poslednjoj četvrtini preuzeli kontrolu i dobili utakmicu. Značajan doprinos je dao Hardevej sa šest trojki, važna pobeda za ekipu iz Teksasa nakon što su im Klipersi sredinom nedelje prekinuli seriju.

Hornetsi su se održali protiv Detroita, Langston Gelovej je sa sirenom pogodio obruč sa pola terena, pa je ovo drugi put u sedam dana da je Šarlot slavio protiv Pistonsa, treći put u sezoni. Vratili su se iz rezultatskog deficita od devet poena u poslednjoj četvrtini, Rozije sa 23 i Pi-Džej Vašington sa 26 poena su bili enigma za domaće u čijim redovima je bivši MVP Rouz ubacio 23 poena.

Veliko iznenađenje, San Antonio je izgubio 12 od 14 mečeva, ali uspeli su da zaustave seriju Klipersa od sedam pobeda. Osvetili su se i Leonardu, za poraz, i ovoga puta je doživeo zvižduke, Oldridž i Derik Vajt su ubacili po 17 poena, odlično šutirali u odlučujućim trenucima.

Milvoki nije imao problema protiv Klivlenda, Janis je 11 od 33 poena postigao u poslednjoj četvrtini, ovo je deseta pobeda u nizu za Bakse, nešto što nisu napravili poslednjih tridesetak godina. Šampion Toronto je odbranom slomio Orlando na Floridi, tajno oružje je bio Norman Pauel sa 33 poena, Van Flit je dodao 22, pa su i pored užasne šuterske večeri Paskala Siakama, Kanađani slavili.

Kajri Irving ponovo nije mogao da igra protiv Bostona, propustio je osmi uzastopni meč, ali su Netsi kod kuće dobili Seltikse i osvetili se za poraz od pre nekoliko dana. Dinvidi je rasturio "Kelte", 32 poena i 11 asistencija, Džaret Alen nastavlja sa dobrim partijama, 14 poena, 11 skokova za centra Bruklina.

Goran Dragić je odigrao jednu od najboljih partija u sezoni, Majami je dobio Voriorse i ostao perfektan ove sezone pred svojim navijačima.

Niksi su se držali protiv Siksersa, ali je Filadelfija odnela pobedu protiv Njujorka koji je izgubio peti put u nizu, Embid je ubacio 27 poena imao 17 skokova, Enis odigrao odlično drugo poluvreme, a Ben Simons ukrao ključnu loptu u finišu kada je propala šansa za preokret domaćih.

Džez je slavio u Tenesiju, Bojan Bogdanović je 16 od 33 poena ubacio u poslednjoj četvrtini. Pogodio je četiri trojke, sjajni Hrvat je izjednačio najveći broj poena u sezone, Juti je nakon dva poraza u nizu bio potreban slab rival kao Memfis. Kod "Grizlija", 22 poena i 17 skokova za Valančunasa, naš Gudurić sedam poena, tri skoka, igrao je nešto više od 12 minuta.

U Indijani produžetak, Tre Jang je izjednačio rekord karijere sa 49 poena, ali je njegov tim izgubio. To ne umanjuje sjajnu partiju beka Atlante, dao je osam trojki, ali u produžetku Pejsersi su preko Lemba, i trojkama Tarnera i Ti-Džej Vorena prelomili utakmicu.

I na kraju Denis Šreder je bio najzaslužniji za pobedu Oklahome protiv Pelikansa. Nemac je ubacio 25 poena, 12 u poslednjem periodu, dodao je sedam asistencija, Stiven Adams je poslednja četiri poena dao u poslednjem minutu, Novezelanđanin je praktično zatvorio meč na kraju 14 poena i 12 skokova. Nju Orleans i dalje čeka Zajona, na 6-13 su, izgubili su četiri u nizu, nije im pomogao ni Ingram sa 26 poena.

Rezultati:

LA Lejkers - Vašington 125:103
Portland - Čikago 107:103
Feniks - Dalas 113:120
San Antonio - LA Klipers 107:97
Memfis - Juta 94:103
Oklahoma - Nju Orleans 109:104
Majami - Golden Stejt 122:105
Klivlend - Milvoki 110:119
Orlando - Toronto 83:90
Detroit - Šarlot 107:110
Indijana - Atlanta 105:104 pr.
Njujork - Filadelfija 95:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke