Lekcija Zvezdi, Realova granitna odbrana u drugom poluvremenu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.11.2020.
20:48
Izvor: Sportske.net

Poraz Crvene zvezde od ekipe Pabla Lasa.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Poraz Crvene zvezde mts u okviru osmog kola Evrolige na svom terenu od Real Madrida, bilo je 67:73.

Dobro je igrala Zvezda u prvom poluvremenu.

Ekipa Saše Obradovića je dobro krenula, stekla odmah osetljivu prednost od 11 poena, a predvodnici su bili Torijan Volden i Džordan Lojd.

Na trojku Rendolfa odgovorio je Volden istom merom, a kada je Teri pogodio bilo je na semaforu 21:8, što je bila najveća prednost Crvene zvezde na ovom meču. Od tada je krenula serija Reala, Tompkins, potom tehnička greška klupe Crvene zvezde, trojka Kerola, pa trojka Tompkinsa za 21:19.

Trojkom Korija Voldena je završena prva četvrtina.

Druga četvrtina je značila i početak dominacije Džordana Lojda koji je ređao poen za poenom, vezao je pet poena što je značilo i vraćanje Zvezde na staru prednost.

Imala je Zvezda opet 11 poena prednosti, ali je nakon tih poena O'Brajanta ponovo krenula silaznom putanjom. Fernandez, Kampaco u Garuda su smanjili na -4, ali je Davidovac vratio +6 koliko je bilo na poluvremenu.

Očajno je počelo drugo poluvreme.

baner

Samo dva poena Crvene zvezde mts u prva četiri minuta drugog poluvremena, na drugoj strani Rendolf i Kampaco vraćaju Real u život. Sjajni Rendolf je nastavio da igra dobro, a trojku je pogodio i Serhio Ljulj. Kada je Rendolf pogodio trojku, bilo je ogromnih +8 za goste, a Zvezda je na tri minuta do kraja četvrtine postigla samo 4 poena.

Ko bi drugi nego Lojd, vezao je pet poena za veću dramu.

Lojd i Davidovac su pokrenuli Zvezdu u poslednjoj četvrtini, ali Real nije dao vođstvo sve do poena Voldena kada je domaćin poveo sa 65:64. Nažalost, Tompkins je "poludeo" na kratko vezao dve trojke za +5 za goste.

Čitava dva minuta je bilo bez poena, pa je na 30 sekundi do kraja pisalo 65:70 na semaforu.

Tehnička greška Džordana Lojda je značila i definitivno poraz Crvene zvezde u ovom meču.

Možemo reći da je odbrana Reala u drugom poluvremenu odlučila utakmicu, Zvezda je zaustavljena na samo 25 poena.

Lojd najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa 22 poena, pratio ga je Volden sa  16. Ipak, nisu imali podršku od ostalih igrača, sledeći najefikasniji je bio O'Brajant sa 7 poena i 8 skokova.

Kod gostiju najefikasniji je bio Tompkins sa 14, dok je Rendolf dodao 13.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Friday, 13.11.2020
22:19

Cestitke Realu na pobedi, bolji su, mi smo tu gde jesmo, znaci rekoh prosli put i samo cu da ponovim, ko god imao velika ocekivanja za Evroligu bice zestoko razocaran. Zvezda kao klub sluzi samo za pokazivanje i posle ako budu ok idu, i tako u krug (Miler, Beron,...!). Kvalitetom rostera mi nismo ni u prvih 10 Evrolige, ali proslih godina vecinu pobeda smo dobili na ledjima navijaca, e sad posto ih nemamo tekma se dobiju na suv kvalitet, pogledajte Tomsona, odrao nas. Zvezda je ok za ABA ligu, ali sa igracima kao sto su Teri,Rocesti, Hol, Rit, Kuzma, Dobric, Kuridza, Lazic...... itd ne mozes ni sanjati ni ocekivati da ces zavrsiti u F4. Ali, Boze moj, idemo dalje, ako nista drugo bar gledamo nasu Zvezdu u Evroligi i ponekad i dobijemo pokoju tekmu, pa nije to tako lose! Ako bih hteo nest da uradim za moju Zvezdu to jest, doveo bih Petruseva, Simonovica i Miskovica, na dve godine, a Terija, Kuzmu, i Simonovica odmah van! Ali, to je definitvno nemoguca misija, pa zato idemo dalje sa istim rosterom pa sta bude!

avatar
Kori Volden
Friday, 13.11.2020
22:04

Ja sam zadovoljan. Vidi se jednostavno koliko problema imamo na jedinici. Rocestijeva minutaza govori da mu nece biti produzen ugovor. Ocajan je. Ocekujem prvog pleja, a da Lengston igra ono za sta je doveden, 15-ak minuta sa klupe. Lojd odlican. Brajant solidan. Volden fenomenalan. Odusevljava me iz utakmice u utakmicu, igracina. Kuz ocajan, Teri takodje. Ocekujem rokadu Kuzmic - Domaci centar na pocetku drugog dela sezone. Djordjevic eventualno. Sto se tice Tejlora, ispucao je sve kredite. Njegove minute komotno moze da preuzme Radanov.