Leteći Crnogorac utišao komšiluk, kako je Garnet impresionirao ćerkicu?

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.12.2014.
08:38
Izvor: Sportske.net

Nikola Vučević je specijalista za Majami, iako ih je prvi put noćas pobedio u karijeri. Garnet oduševio sve, čak i ćerku, niko nije verovao da još može da zakuca. Klipersi po navici protiv "Džezera", Vašington izjednačio svoj najbolji start u istoriji...

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Klipersi vole džez. Noćas su tukli Jutu 12. put u nizu, a gostima iz "slane države" za utehu ostaje da su dobro preznojili šampiona Pacifika.

Grifin i Pol su kombinovali 44 poena, DeAndre Džordan je imao 19 skokova, u poslednjoj četvrtini je Juta konstantno držala priključak, ali iako je vođstvo domaćina bilo manje od pet poena, oni su se održali do kraja.

Klipersi su imali čak 12 blokada Džordan je prednjačio sa 4, po tri su delo Grifina i Barnsa.

Državni derbi na Floridi pripao je Orlandu. Medžik je odneo pobedu iz Majamija, još jedna sjajna partija Vučevića, uz 26 poena imao je i 9 skokova.

U samom finišu, kada se rezultat lomio, Viktor Oladipo je košem ili asistencijom učestvovao u poslednjih 9 poena svog tima. On Dvejna Vejda zove svojim mentorom. Vejd nemoćan da spreči poraz svog tima, iako je 15 od 25 svojih poena postigao u poslednjoj deonici. Promašio je najvažniji šut, onaj poslednji, pa je pobeda otišla u komšiluk.

Ovo je inače prva Vučevićeva pobeda protiv Hita, iz 11 pokušaja. Nije njegova krivica, on protiv Majamija uvek igra odlično, ima prosek od oko 20 poena i 14 skokova u poslednjih osam mečeva sa najbližim rivalom. Dodajmo da je fantastični Crnogorac bio dvocifren u svih 28 mečeva ove sezone za Orlando.



Muk u Teksasu, Harden i Bredli Bil su se takmičili u poenima, bilo je 33:33, ali je pobeda pripala timu iz prestonice. Vašington je u napetoj završnici slavio u Hjustonu, Bil je u poslednja dva minuta realizovao šest bacanja, ruka mu nije drhtala pa su Vizardsi stigli do treće pobede u nizu na turneji po Zapadu.

Džon Vol je uz 13 poena imao 12 asistencija.

Harden je devet poena dao u poslednjih 20 sekundi, uključujući i trojku, ali nije bilo dovoljno. Recimo i da je i Vašington sa 22-8 izjednačio najbolji start franšize u istoriji, isti ovakav skor imali su 1974. godine.

Milvoki je naučio lekciju iz prethodnih duela sa Šarlotom kada su iz vođstva otišli u poraz. Ovoga puta se Brendan Najt pobrinuo da se Baksi raduju i to posle produžetka, koji je izborio košem u samom finišu. Najjt je ubacio 18 poena, Dadli 17, pa je Milvoki prekinuo crnu seriju protiv Hornetsa, odnosno Bobketsa bolje rečeno koja datira iz 2011. Oni su naime sedam puta u nizu izgubili od tima iz Severne Karoline.

Derbi Centrala pripao je Čikagu. Ponovo je Džimi Batler plesao, ubacio je 27 poena, uključujući i ključnu trojku 67 sekundi pre kraja. Pejsersi su se vratili serijom 23:2 iako je u finišu treće četvrtine izgledalo da je gotovo. Ipak, na kraju pobeda odlazi u Čikago.

DeMarkus Kazins nije mogao da pomogne Kingsima, ubacio je 24 poena, imao 13 skokova, ali su Netsi slavili u Bruklinu. Mejson Plamli sve bolji, postigao je 22 poena u noći u kojoj su rekovalescenti Bruk Lopez i Deron Vilijams počeli na klupi. Trener Lajonel Holins je promešao startere, Džaret Džek je kao startni plej ubacio 16 poena, a ovacije je izazvao Kevin Garnet kada je zakucao prilikom jednog kontranapada.



"Moja ćerka je bila u fazonu, tata, pa ti možeš da zakucaš"
, rekao je KG.

"Znam da, računajući u psećim godinama imam 150, ali zanimljivo i dalje zakucavam", dodao je Garnet koji ima 38 godina, i dalje je starter. Meč je završio sa 10 poena i 8 skokova, na parketu je proveo 20-tak minuta. Ovo je inače njegova 20. sezona u NBA.

Rezultati:

Indijana - Čikago 90:92
Šarlot - Milvoki 94:104 pr.
Hjuston - Vašington 103:104
Majami - Orlando 101:102
Bruklin - Sakramento 107:99
Klipersi - Juta 101:97

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dsbgbg
Tuesday, 30.12.2014
11:02

Kakva je ovo igracina...Pekovic mu nije ni do kolena iskreno

avatar
Delije Crna Gora
Tuesday, 30.12.2014
19:46

Kad bi igrali oboje, Crna Gora bi bila zestoka.