Lilard tragičar, Portland korak dalje od plej-ofa! Nurkiću izmakao tripl-dabl...

Autor: Darko Mitrović
subota 08.08.2020.
21:34
Izvor: Sportske.net

Velika borba LA Klipersa i Portlanda, na kraju su promašaji Demijana Lilarda skupo koštali Blejzerse.

Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP
Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Bio je to ravnopravan i rezultatski neizvestan meč, manje-više tokom svih 48 minuta, ali na kraju su za nijansu bili bolji Klipersi, koji su slavili sa 122:117.

Tokom prvog poluvremena su i jedni i drugi imali odličan procenat šuta, ali nisu uspevali da steknu značajniju prednost.

I u nastavku ''rezultatska klackalica'' i sve je ''mirisalo'' na dramatičnu završnicu, što se i dogodilo.

Na ulasku u poslednji minut meča, Paterson pogađa uz faul, koji je takođe realizovao i Klipsi stižu do izjednačenja - 115:115. Prethodno je Portland imao pet poena prednosti posle dve vezane trojke Mekaluma, ali isti igrač je potom napravio dva kiksa u defanzivi.

Demijan Lilard na 41 sekund pre kraja pogađa svoje prve poene od početka poslednje četvrtine, Blejzersi su ponovo poveli - 117:115.

Usledio je tajm-aut Klipersa, posle kog su iznenadili i petorkom i akcijom za MekGrudera koji pogađa trojku na 26 sekundi do kraja i Klipersi su ponovo poveli - 118:117.

Posle novog tajm-auta, Lilard je iznudio prekršaj, ali oba puta je bio neprecizan! Na drugoj strani Grin je fauliran, ali za razliku od Lilarda, bio je siguran i ekipa iz Los Anželesa povela je sa 120:117.

Lilard je i u narednom napadu preuzeo odgovornost, pokušao je da izjednači, ali nije bio precizan u šutu za tri poena.

Portland se tako udaljio od plasmana u plej-of, biće velika borba do kraja sa Memfisom.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji Pol Džordž sa 21 poenom, Šemet je upisao 18, a Džekson 17 poena. Zapažen i Ivica Zubac sa devet poena i 12 skokova, uz četiri asistencije.

Kod Blejzersa, Mekalum 29 poena, Geri Trent i Demijan Lilard po 22 poena, Entoni 21 a Jusuf Nurkić je bio blizu tripl-dabla sa 10 poena, 13 skokova i devet asistencija.
-
Baner Liga Sampiona
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke