Linija za 4 poena u NBA ligi? ''Bili bi užasni procenti šuta''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Spremaju li se revolucionarne promene u košarci?

EPA-EFE/CRAIG LASSIG
EPA-EFE/CRAIG LASSIG

Povezane vesti

Košarka je tokom svog razvoja trpela razne promene u pravilima igre koja još uvek nisu usaglašena između NBA i FIBA takmičenja, a u poslednje vreme se sve glasnije govori o mogućnosti da uskoro dobijemo i još jednu revolucionarnu promenu, a to je uvođenje šuta za četiri poena.

Na Filipinima taj eksperiment je već zaživeo i tamo se pogocima za četiri poena računaju svi pogođeni šutevi van linije 8.22 metara, a da li tako nešto možemo da vidimo i u NBA ligi?

Svoje mišljenje na ovu temu dao je dugogodišnji NBA igrač i najveće pojačanje Hapoela iz Tel Aviva ovog leta - Patrik Beverli.

''Možda probaju na godinu dana, da vide kako će da funkcioniše, pa da vrate na staro. Mogli bi čak i prvo da probaju u Dži ligi, pa da vide kako prolazi.

To bi donelo mnogo više poena, ali bi procenti šuta bili užasni. Ja ne bih igrao odbranu na tom šutu. NBA igrači su pametni, neće tek tako da šutiraju odatle. Ljudi se muče i sa trojkama, nema šanse da bi se konstantno ubacivalo za četiri poena", izjavio je Beverli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke