Ljudi, ne vredi! Teror Duranta i Hardena!

Autor: Boris Jovanović
utorak 19.01.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Još jedna neverovatna partija novog tandema. Dončić stao na Floridi, iznenađenje u Los Anđelesu

AP Photo/Adam Hunger
AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Velika pobeda za samopouzdanje Golden Stejta, vratili su se iz minusa od 14 poena u poslednjoj četvrtini i bacili šampiona na kolena. Kada je Lebron trojkom (završio je sa 19 poena) odveo na početku poslednjeg perioda domaće do velike prednosti činilo se da je gotovo. Ali Golden Stejt je spustio na -9 nešto manje na šest minuta do kraja, onda je usledila serija od 15:2 i na kraju trijumf. Lebron je promašio pobedu u poslednjoj sekundi, pa je serija njegovog tima od pet pobeda prekinuta. Na drugoj strani Kari 26 poena, Obre Džunio 23, kod Lejkersa najefikasniji Nemac Šreder sa 25, Entoni Dejvis je dodao 17, uz isto toliko skokova.

Bulsi su tukli Roketse, Zak Lavin je ubacio 33 poena, sedam "Bikova" bilo je dvocifreno, konačno je Čikago dobio jedan tesan meč. Oladipo sjajan na debiju za Roketse, 32 poena, 9 asistencija, Vud je dodao 30 ali je tim iz Teksasa izgubio četvrti put u pet mečeva.

Majami se vratio iz -19 i dobio Detroit, Dragić je komentarisao da je pobeda ružna, ali važna, dao je 22 poena, Hit bez Batlera, Adebajo je brojao do 28, imao je i 11 uhvaćenih lopti.

Toronto igra bolje u Tampi su spustili sjajnom odbranom na zemlju Dalas, Dončić je ubacio 15 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova uz loše šutersko veče. Ovo je treći trijumf zaredom Kanađana, privremenih domaćina zbog korone na Floridi, naterali su rivala na 23 greške. Marjanović se nije upisao za nešto više od tri minuta igre....

Netsi su slavili protiv Baksa, sjajan meč, Harden je promašio, ali i uhvatio loptu za Duranta, koji je bio precizan i prelomio meč za Bruklin. Dve super zvezde su ponovo terorisale odbrsanu rivala, Harden je ubacio 34 poena, imao 12 asistencija, Durant imao 30 poena, 9 skokova i 6 asistencija, teško je verovati da će tandem neko uspeti da zaustavi, pogotovo kad se priključi Irving. Adetokumbo je bio iskren rekavši da u slučaju da imaju specijalno veče, KD i "Brada" mogu da daju po 50 poena. Grek je parirao, 34 poena, 12 skokova, 7 asistencija, ali su Baksi zaustavljeni nakon četiri pobede. Harden je inače dao 11 poena u prvom poluvremenu, ali je onda "odvrnuo na najjače" i spasa rivalu nije bilo. Kajri je sedam mečeva van stroja, a kouč Neš kaže da bi sutra mogao da se vrati, kada Bruklin igra protiv Klivlenda.


Memfis je dobio i Sanse, Morant žuri da nadoknadi propušteno, 17 poena, 10 skokova, dok je San Antonio očitao lekciju Portlandu u Oregonu. DeRozan je ubascio 20 poena, LaMarkus Oldridž 22, a klupa Sparsa je odlučila, Gej i Mils su dali po 21, rezervni centar Austrijan Jakob Peltl dodao 11, uz 7 skokova. Rezervisti Sparsa su ubacili 59 poena, Blejzersa svega 25, to je bila razlika koju nije mogao da nadoknadi ni Lilard sa 35 koševa za domaće.

Atlanta je bez Bogdanovića dobila Minesotu, Klint Kapela odličan ponovo, 23 poena, 15 skokova, Houksi u crnim dresovima na kojima je pisalo MLK počast nacionalnom prazniku u borbi za ljudska prava koji se u Americi naziva po legendarnom Martinu Luteru Kingu. Kod Minesote zbog Kovid protokola nije bilo Taunsa, Rubija i Ernangomeza.

Rezultati:
LA Lejkers - Golden Stejt 113:115
Čikago - Hjuston 125:120
Majami - Detroit 113:107
Toronto - Dalas 116:93
Bruklin - Milvoki 125:123
Memfis - Feniks 108:104
Portland - San Antonio 104:125
Atlanta - Minesota 108:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke